La vinya d’en Sabater, nou punt d’interès turístic i iambiental

15/06/2016 - 12:20

Fa més d’un any que es va posar en marxa el projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola de la ciutat anomenat «Vinya d’en Sabater» a Santa Coloma de Gramenet.

Les tasques de conservació i manteniment de set parcel·les al Recinte Torribera on s’han plantat 1.600 ceps de quatre varietats de raïm, la recuperació de l’entorn natural i altres actuacions d’accessibilitat i vigilància, han donat feina a 50 persones.Aquestes persones han estat contractades per l’empresa municipal Grameimpuls a través dels plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana i el programa «Casa d’oficis» del Servei Català d’Ocupació.

La vinya d’en Sabater, que s’ha obert al públic, principalment estudiants, rep visites guiades focalitzades en el sector de l’enoturisme i la sommelieria. En l’organització d’aquestes visites hi participa també el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli, dedicat a compartir coneixements i fomentar els valors de protecció de la natura i de la sostenibilitat urbana.

DO Alella

L’Ajuntament de Santa Coloma va aprovar en el Ple del mes de maig la petició d’inclusió de la ciutat a la denominació d’origen Alella. Els objectius són obtenir l’autorització per a noves plantacions de ceps, plantar altres varietats autoritzades o recomanades que no siguin experimentals, potenciar l’enoturisme a Santa Coloma mitjançant el Consorci de Municipis de la DO Alella i fomentar el coneixement de l’entorn natural mitjançant la pràctica de cultius respectuosos amb el medi ambient.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Article

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Butlletí