La vinya d’en Sabater, nou punt d’interès turístic i iambiental

15/06/2016 - 12:20

Fa més d’un any que es va posar en marxa el projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola de la ciutat anomenat «Vinya d’en Sabater» a Santa Coloma de Gramenet.

Les tasques de conservació i manteniment de set parcel·les al Recinte Torribera on s’han plantat 1.600 ceps de quatre varietats de raïm, la recuperació de l’entorn natural i altres actuacions d’accessibilitat i vigilància, han donat feina a 50 persones.Aquestes persones han estat contractades per l’empresa municipal Grameimpuls a través dels plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana i el programa «Casa d’oficis» del Servei Català d’Ocupació.

La vinya d’en Sabater, que s’ha obert al públic, principalment estudiants, rep visites guiades focalitzades en el sector de l’enoturisme i la sommelieria. En l’organització d’aquestes visites hi participa també el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli, dedicat a compartir coneixements i fomentar els valors de protecció de la natura i de la sostenibilitat urbana.

DO Alella

L’Ajuntament de Santa Coloma va aprovar en el Ple del mes de maig la petició d’inclusió de la ciutat a la denominació d’origen Alella. Els objectius són obtenir l’autorització per a noves plantacions de ceps, plantar altres varietats autoritzades o recomanades que no siguin experimentals, potenciar l’enoturisme a Santa Coloma mitjançant el Consorci de Municipis de la DO Alella i fomentar el coneixement de l’entorn natural mitjançant la pràctica de cultius respectuosos amb el medi ambient.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Article

La gespa del camp de futbol Nou Municipal de Santa Coloma es va omplir el passat diumenge 27 de març de tallers participatius i jocs infantils en el marc de la festa familiar de prevenció i reciclatge de residus, i cura del medi ambient "Santa Coloma vol Residus Zero!".

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Butlletí