La vinya d’en Sabater, nou punt d’interès turístic i iambiental

15/06/2016 - 12:20

Fa més d’un any que es va posar en marxa el projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola de la ciutat anomenat «Vinya d’en Sabater» a Santa Coloma de Gramenet.

Les tasques de conservació i manteniment de set parcel·les al Recinte Torribera on s’han plantat 1.600 ceps de quatre varietats de raïm, la recuperació de l’entorn natural i altres actuacions d’accessibilitat i vigilància, han donat feina a 50 persones.Aquestes persones han estat contractades per l’empresa municipal Grameimpuls a través dels plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana i el programa «Casa d’oficis» del Servei Català d’Ocupació.

La vinya d’en Sabater, que s’ha obert al públic, principalment estudiants, rep visites guiades focalitzades en el sector de l’enoturisme i la sommelieria. En l’organització d’aquestes visites hi participa també el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli, dedicat a compartir coneixements i fomentar els valors de protecció de la natura i de la sostenibilitat urbana.

DO Alella

L’Ajuntament de Santa Coloma va aprovar en el Ple del mes de maig la petició d’inclusió de la ciutat a la denominació d’origen Alella. Els objectius són obtenir l’autorització per a noves plantacions de ceps, plantar altres varietats autoritzades o recomanades que no siguin experimentals, potenciar l’enoturisme a Santa Coloma mitjançant el Consorci de Municipis de la DO Alella i fomentar el coneixement de l’entorn natural mitjançant la pràctica de cultius respectuosos amb el medi ambient.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Article

La gespa del camp de futbol Nou Municipal de Santa Coloma es va omplir el passat diumenge 27 de març de tallers participatius i jocs infantils en el marc de la festa familiar de prevenció i reciclatge de residus, i cura del medi ambient "Santa Coloma vol Residus Zero!".

Article

Davant la previsió del descens de les temperatures, la xarxa de refugis climàtics de Barcelona ofereix un total de 134 espais que estaran a disposició del veïnat per fer front a la caiguda del mercuri.

Butlletí