La recollida selectiva es dispara a Calaf fins al 82% amb el porta a porta

29/08/2022 - 10:00

Durant el 2020 es reciclava un 32% dels residus i amb un any s'ha multiplicat per 2,5. 

La recollida selectiva a Calaf durant el primer any de porta a porta ha assolit el 82%. Aquest percentatge només té en compte la recollida selectiva d'orgànica, paper i cartó, envasos, vidre i resta. Durant l'any 2020, aquest valor era només del 32%. Així doncs, en un any s'ha multiplicat per 2,5.

A més, la generació d'aquests residus el 2020 va ser de 1.535 tones, equivalent a 422 kg per habitant i any. Amb el porta a porta, aquesta xifra s'ha reduït fins a les 960 tones anuals, de manera que la generació per habitant va ser de 267 kg anuals. Per tant, s'ha reduït la generació de residus un 37%, també gràcies al porta a porta.

L'Ajuntament està començant a estudiar i avaluar, amb l'assessorament de l'Agència de Residus de Catalunya, la implantació del pagament per generació. Aquest sistema afavoreix que aquelles famílies que generen menys residus, paguin menys, en aplicació del principi de qui contamina paga.  

El porta a porta es va implantar el dia 25 de maig de 2021 i, amb un any, s'ha millorat la recollida selectiva i s'han reduït considerablement els residus generats.



 

Categories: 
Municipis: 
AnoiaCalaf

Relacionats

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Article

L’Ajuntament de Masquefa -a través de la Regidoria de Medi Ambient- començarà aquest 2023 una prova pilot al municipi amb l’objectiu de millorar les actuals xifres de reciclatge i de recollida selectiva a la vila i situar Masquefa com un municipi capdavanter en la lluita contra l’emergència climàtica.

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí