La recollida selectiva es dispara a Calaf fins al 82% amb el porta a porta

29/08/2022 - 10:00

Durant el 2020 es reciclava un 32% dels residus i amb un any s'ha multiplicat per 2,5. 

La recollida selectiva a Calaf durant el primer any de porta a porta ha assolit el 82%. Aquest percentatge només té en compte la recollida selectiva d'orgànica, paper i cartó, envasos, vidre i resta. Durant l'any 2020, aquest valor era només del 32%. Així doncs, en un any s'ha multiplicat per 2,5.

A més, la generació d'aquests residus el 2020 va ser de 1.535 tones, equivalent a 422 kg per habitant i any. Amb el porta a porta, aquesta xifra s'ha reduït fins a les 960 tones anuals, de manera que la generació per habitant va ser de 267 kg anuals. Per tant, s'ha reduït la generació de residus un 37%, també gràcies al porta a porta.

L'Ajuntament està començant a estudiar i avaluar, amb l'assessorament de l'Agència de Residus de Catalunya, la implantació del pagament per generació. Aquest sistema afavoreix que aquelles famílies que generen menys residus, paguin menys, en aplicació del principi de qui contamina paga.  

El porta a porta es va implantar el dia 25 de maig de 2021 i, amb un any, s'ha millorat la recollida selectiva i s'han reduït considerablement els residus generats. 

Categories: 
Municipis: 
AnoiaCalaf

Relacionats

Article

Santa Coloma de Farners s'afegeix amb una festa als pobles i ciutats que implanten el nou sistema de recollida d'escombraries

Article

La incorporació de nous municipis del Bages al model de contenidors tancats confirma els bons resultats que s’aconsegueixen.

Article

S'ha celebrat la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

Butlletí