La recollida selectiva a Maó supera les expectatives

Font: Balears

10/01/2024 - 18:00

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

La recollida selectiva porta a porta, a Maó, ja sobrepassa totes les expectatives de reciclatge. Amb el nou sistema, els veïnats ja han separat un 90% dels més de 14.000 quilos de residus que han generat i això tot just acaba de començar. A mitjan del mes, la recollida porta a porta s’estendrà a d’altres nuclis del municipi.

Fa 3 setmanes que ha entrat en funcionament el servei de recollida porta a porta a alguns nuclis com Sant Climent, es Canutells, Binidalí, Binixíquer i Llucmaçanes; i els vesins ja reciclen un 90% dels seus residus. Dels quals, el 20% són envasos lleugers, el 10% vidre, el 13% paper i cartó, el 44% matèria orgànica i, la resta, l’11%, és la fracció que resta de residus mesclats. En total, s’han recollit 14.880 quilos de residus, i prop del 90% s’ha reciclat. Una xifra que supera el mínim requerit per la normativa europea i estatal, que està en un 50%, i quadruplica les xifres aconseguides amb el sistema anterior, que estaven en un 20%.

El pròxim 18 de desembre, el servei es començarà a aplicar a alguns nuclis des Castell com Trebalúger, Fonduco, Sínia Riera, Son Vilar, Sol de l’Est, Santa Anna i Cala Sant Esteve.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Butlletí