La preocupació dels europeus per la qualitat de l'aire creix des del 2017

08/02/2020 - 08:00

Segons dades del darrer Eurobaròmetre el 58% de les personques enquestades consideren que la qualitat de l'aire ha empitjorat en els darrers 10 anys.

Es poden consultar les dades específiques de l'enquesta per Espanya.

Altres dades rellevants, per exemple, indiquen que més de la meitat (el 54%) dels europees diuen que no estan ben informats sobre els problemes associats a la qualitat de l'aire, i només un terç (31%) han sentit a parlar dels nivells estandards fixats per la Unió Europea.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S'han comparat les dades amb el 23 de desembre del 2019 qua havien començat les vacances de Nadal.

Article

Per salut, perquè el planeta ho necessita i perquè cal actuar davant l’emergència climàtica, l’1 de gener de 2020 entrarà en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) permanent. Aquesta mesura limitarà la circulació dels vehicles més contaminants, reduirà un 15% les emissions de NO2 i millorarà la qualitat de l’aire. L’any 2018 la contaminació va provocar la mort de 351 persones a la ciutat.

Notícia

La contaminació atmosfèrica a Barcelona afecta diàriament la salut de tota la població, tot i que no de la mateixa manera. Els infants, la gent gran, les dones embarassades i les persones amb problemes crònics de salut —com asma o malalties del cor o dels pulmons— són els col·lectius més vulnerables als efectes nocius dels contaminants.

Butlletí