La Paeria impulsa la instal·lació de dos nous punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Font: Ajuntament de Lleida

20/05/2019 - 14:58

Tots dos seran punts de recàrrega ràpida, tecnologia que compta amb una potència de sortida de 50 kW que permet recarregar la bateria fins al 100% en menys d'una hora. Les recàrregues són gratuïtes, com a mesura de promoció del vehicle elèctric, i podran accionar-se mitjançant el telèfon mòbil.

L'Ajuntament de Lleida iniciarà a finals d'aquest mes les obres per instal·lar dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als carrers de la ciutat, per tal de facilitar l'ús d'aquest mitjà de transport més sostenible. Estaran situats als dos extrems de l'avinguda de Pinyana, un tocant a l'avinguda Rovira Roure (just darrere de l'hospital Arnau de Vilanova) i l'altre, entre els carrers Valls d'Andorra i Alcalde Porqueres. D'aquesta manera, es cobreixen dos punts estratègics d'accés a la zona nord de la ciutat per les carreteres N-230 i N-240, molt a prop també de l'autovia A-2 i altres vies importants de comunicació.

Tots dos seran punts de recàrrega ràpida, tecnologia que compta amb una potència de sortida de 50 kW que permet recarregar la bateria fins al 100% en menys d'una hora. Les recàrregues són gratuïtes, com a mesura de promoció del vehicle elèctric, i podran accionar-se mitjançant el telèfon mòbil.

La Paeria compta amb una subvenció de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) en el marc del programa PIRVEC de la Generalitat de Catalunya, dotada amb 80.000 €, que finança el cost del projecte. Les obres consistiran en la instal·lació dels punts de recàrrega, les connexions necessàries fins a l'escomesa elèctrica més propera i la senyalització. La durada prevista és de dos mesos.

Aposta per la mobilitat elèctrica sostenible

Actualment, la ciutat de Lleida disposa de dos punts de recàrrega públics per a vehicles, un de ràpid situat a l'avinguda Jaume II, al costat del campus de la UdL i de la carretera LL-11, i l'altre, semiràpid (triga 4 hores per recarregar tota la bateria), al carrer Magí Morera. Amb aquesta nova inversió, s'augmenten fins a 4 els punts disponibles.

La instal·lació d'aquests nous dos punts de recàrrega s'inscriu en la política de promoció de la mobilitat sostenible i elèctrica que impulsa l'Ajuntament de Lleida per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica de la ciutat i contribuir a l'estratègia de lluita contra el canvi climàtic. S'hi inclouen, entre altres mesures, l'adquisició de vehicles elèctrics pels autobusos urbans i per la flota de vehicles municipals, les noves bicicletes elèctriques per a la mobilitat del personal de la Paeria i mesures fiscals, com la gratuïtat de l'aparcament en zona blava o el descompte de l'impost sobre Vehicles de Tracció mecànica del 75%.


Categories: 

Relacionats

Article

La Paeria inicia la primera fase del projecte d’implantació de zones 20 i 30 al barri, amb actuacions integrals a la senyalització horitzontal i vertical i prioritat als vianants i ciclistes.

Article

L’Ajuntament de Lleida ha incorporat 6 vehicles elèctrics al seu parc mòbil, adquisició que reforça l’aposta municipal perquè la ciutat esdevingui cada vegada més sostenible i amable. En concret, són 2 turismes i 4 bicicletes, que s’han posat en marxa aquest mes de febrer i que s’inclouran a la borsa de vehicles perquè qualsevol treballador/a de la Paeria en pugui fer ús per realitzar les seves tasques laborals. D’aquesta manera, sense estar assignats a cap departament, s’optimitzen els recursos disponibles, ja que diverses persones poden usar un mateix vehicle al dia. La inversió ha estat de 64.669 euros (59.263 pels dos turismes i 5.406 per les bicicletes).

Article

Sant Feliu crea el seu propi plànol metrominut per fomentar la mobilitat a peu. El metrominut és un esquema de la ciutat visualment semblant a un mapa del metro i serveix per mostrar recorreguts a peu entre diferents punts i equipaments de la ciutat. Cada recorregut ve acompanyat amb la distància aproximada entre els dos punts que connecta i del temps de trajecte a peu.

Butlletí