La Festa Major de Rubí torna a ser sostenible

04/07/2019 - 08:00

L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat

Aquesta Festa Major, l’Ajuntament de Rubí ha tornat a promoure l’ús de gots reutilitzables que, com l’any passat, seran retornables. L’objectiu d’aquesta mesura és sensibilitzar la ciutadania sobre la gran quantitat de residus que es generen en actes de gran format, com és el cas d'aquesta celebració, intentant reduir l’impacte ambiental. 

El got, lliure de bisfenol, s'ha pogut adquirir als mateixos bars per 0,50 €, tot i que la ciutadania també podia portar el seu got reutilitzable de casa (ja sigui el d'anys anteriors o el que es lliura en altres festes majors), sempre que sigui de la mateixa capacitat que el got oficial de Festa Major (300 ml). 

Després de ser utilitzats, els rubinencs i rubinenques podien optar per quedar-se aquests recipients o bé retornar-los a l'espai habilitat a l'Escardívol, on se’ls reintegrava l'import del got (0,50 €).

L’objectiu final és minimitzar la producció de residus. I és que l’ús d’aquest tipus de vasos permet estalviar els prop de 77.000 gots compostables en forma de residus que es generaven quan no s’aplicava aquesta mesura.

Per poder portar el got amb comoditat i no perdre'l, també es podien adquirir portagots amb pinça (0,50 €) o cinta (1 €). Tot aquest material estarvaa disposició de la ciutadania als bars de Festa Major. A més, tant al recinte de l’Escardívol com a la plaça de Salvador Allende hi havia un punt d’aigua per poder netejar el got si es vol canviar de beguda o si cau a terra i s’embrutava. 

El got reutilitzable ja es va poder fer servir durant la revetlla de Sant Joan. 

Activitats mediambientals

Enguany, el programa de Festa Major incloïa tres activitats de sensibilització mediambiental.

D’una banda, els rubinencs que que ho desitgessin podien participar a l'escape room Retorn a la Terra. Més de 4.000 alumnes d'Educació Primària i més de 1.800 de Secundària ja han viscut durant aquest curs què passarà al nostre planeta si no desenvolupem una consciència mediambiental i han trobat solucions per revertir els pronòstics de la situació futura. 

De l’altra, el matí de dissabte es va programar una sessió de Dimecres Manetes al Carrer. La ciutadania es podia acostar a la pl. Pearson per aprendre a reparar, amb les eines que se’ls facilitaven, algun dels objectes de la Deixalleria. Si aconseguien arreglar-lo, se’l podien endur a casa.

I per últim, i també a la pl. Pearson, durant tot el dissabte va tenir lloc el Festroc. Es tracta d’una jornada d’intercanvi d’objectes al carrer amb l’objectiu d’allargar la seva vida útil i prevenir residus.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRubí

Relacionats

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Notícia
Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Butlletí