La doble finalitat del got reutilitzable de les festes a Tarragona: sostenibilitat i projectes socials

Font: Ajuntament de Tarragona i Naciodigital.cat

08/09/2017 - 13:13

Per només un euro, es pot aconseguir aquest got totalment ecològic i que permetrà reduir les deixalles que es produeixen durant Santa Tecla i Sant Magí a Tarragona.

Tarragona ha estrenat per Sant Magí el seu got reutilitzable. Per primera vegada, els ciutadans han pogut gaudir de les festes d'una manera sostenible i econòmica. Per només un euro es pot aconseguir aquesta novetat que ajudarà a reduir el nombre de residus que es generen durant els dies festius.

El got, que és ecològic (100% reciclable), té un caire social, ja que el 30% de la recaptació en la seva venda anirà destinat a finançar projectes culturals i mediambientals de Tarragona. ​El got reutilitzable es pot aconseguir a la majoria d'establiments de restauració dels espais on se celebren els actes festius.

Sota la campanya "Un Got X Festes", el consistori espera que la gent aposti per la sostenibilitat i que es gasti un euro per un got que podran fer servir durant totes les festes. L'any passat es van recollir, almenys 1.500.000 gots de plàstic d'un sol ús entre les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Amb la implementació d'aquest got es pretén reduir també 24 tones d'emissions de CO2

"Un Got X Festes" és una iniciativa de la Cooperativa Combinats, entitat sense afany de lucre creada a principis de 2017. L'entitat desenvolupa propostes i projectes oferint innovació amb perspectiva cultural, social i d'entreteniment per a cada intervenció.


 

Categories: 
Municipis: 
TarragonèsTarragona

Relacionats

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

La Diputació de Tarragona presenta un pla per fer front a les pèrdues d’aigua a les xarxes públiques de 120 municipis de la demarcació. 

La institució vol digitalitzar i millorar l’eficiència del cicle integral de l’aigua als municipis de menys de 20.000 habitants que en fan una gestió directa.

Butlletí