La ciutadania s’implica per sumar i aconseguir un Mollet més cívic

03/07/2018 - 08:14

Més de 600 persones, sobretot joves, han participat en la campanya comunicativa de civisme “Tu sumes o restes?”, que va presentar ahir a la tarda l’Ajuntament de Mollet al Centre Cultural La Marineta.

La campanya que protagonitzen veïns i veïnes de Mollet, sobretot els alumnes de quart d’ESO dels instituts de la ciutat, se centra en tres aspectes: deixalles, gossos i, per primera vegada, l’ús d’elements amb rodes a la via pública.

A través de cartells, anuncis als mitjans de comunicació com Ràdio Mollet i un vídeo penjat al web municipal, a les xarxes socials de l’Ajuntament i que també espot veure a Vallès Visió, les persones que hi participen mostren que sumen perquè fan actes cívics com llençar les deixalles a dins dels contenidors, recollir els excrements dels gossos i circular amb patinet, monopatí o bicicleta respectant els vianants.

La regidora de Comunicació, Mireia Dionisio, va presentar la campanya i va subratllar que “els actes incívics són una malaltia que pateix la nostra societat, no només la molletana, i l’Ajuntament vol posar el seu gra de sorra per combatre-la”. Dionisio va afegir que “estem molt contents perquè la campanya no només l’ha fet l’Ajuntament sinó també el conjunt de molletans i molletanes”.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va explicar que “amb aquesta campanya hem volgut comptar amb veïns per mostrar que hi ha més gent compromesa per sumar per la ciutat que per restar”.

A la presentació també hi van assistir la regidora de Civisme, Ana María Díaz, el regidor de Joventut, Raúl Broto, i el regidor de Via Pública, Martí Turégano.

El Whatsapp pot esperar

La campanya “Tu sumes o restes?” coincideix amb una altra acció cívica de l’Ajuntament de Mollet, que ja ha posat en marxa.

Són missatges pintats al terra dels passos de vianants amb la icona del Whatsapp i la frase: Aturat, mira, creua i respon després, adreçada a les persones que van enganxades al mòbil i no paren prou atenció a l’hora de creuar-los. Els passos de vianants amb aquests missatges són els que hi ha a prop dels centres escolars i a les zones més concorregudes de la ciutat.


 

Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Article

Bosc de la vida - Setmana Europea de Prevenció de Residus from Ajuntament de Parets del Vallès on Vimeo.

El bosc de la vida és una activitat adreçada als alumnes de les escoles de Parets del Vallès i que s'ha celebrat durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Butlletí