La bossa o la vida. Abandonem les bosses de plàstic!

El 3 de juliol es commemora el Dia Internacional lliure de bosses de plàstic.
01/07/2021 - 16:17

Des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental es vol recordar la importància de deixar d’utilitzar bosses de plàstic i optar per altres alternatives a l’hora d’anar a comprar: utilitzar el cistell, bosses de roba, el carretó…

El 3 de juliol es commemora el Dia Internacional lliure de bosses de plàstic. Aquesta és una iniciativa global que pretén eliminar l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús al món i conscienciar sobre les alternatives possibles.

Les bosses de plàstic estan fetes d’un material altament contaminant i de difícil degradació. Una bossa de plàstic pot tardar 150 anys a descompondre’s.

Segons dades de l’Estudi sobre el consum de bosses de plàstic i safates d’un sol ús a Catalunya l’any 2018 presentada per l’Agència de Residus de Catalunya, .l’any 2018 es van consumir 158 bosses d’un sol ús de plàstic no compostable per persona. L’evolució del consum per càpita d’aquest tipus de bossa ha sigut decreixent, però encara és lluny de l’objectiu de reducció.


Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Notícia

Un projecte de la Diputació de Barcelona permet estalviar més de 27.000 bosses de plàstic als mercats municipals en un mes.

Article

La campanya «Treu-te la roba» vol incentivar el reciclatge del residu tèxtil els 120 contenidors taronges que hi ha repartits per tota la ciutat de Terrassa. 

Article

Butlletí