Intercanvi de coneixements i experiències d'hort i cuina

Font: Ajuntament de Manlleu
23/05/2016 - 08:52

L'objectiu de l'activitat realitzada a Manlleu era poder fer un intercanvi de coneixement entre les dues parts, hort i cuina, conceptes que van molt lligats a l'hora de treballar la terra i plantar i també a l'hora d'utilitzar els productes a la cuina.

El dimarts 17 de maig al matí es va organitzar una activitat conjunta entre alumnes del PFI-PTT Manlleu d'auxiliar d'hoteleria i hortolans de les hortes municipals de Manlleu.

En la primera part de l'activitat els alumnes del PFI-PTT de cuina van visitar els horts de la Coma on els hortolans van deixar fluir el seu coneixement en horticultura i els van mostrar els horts. En aquesta part els hortolans van  explicar als joves quines verdures i hortalisses es troben als horts aquesta època de l'any, a part de poder explicar les varietats de cada una, la cura que necessita cada planta, etc. Aquests coneixements són bàsics a l'hora d'estar treballant a la cuina per poder oferir un producte de temporada. També cal conèixer com es produeix i quin és el cicle del producte que arriba a la cuina.

La segona part d'intercanvi va consistir en una visita dels hortolans a l'Aula Mercat on els joves del PFI-PTT d'auxiliar d'hoteleria van preparar-los uns plats amb les verdures de l'hort, així els assistents van aprendre noves receptes de cuina per poder fer amb els productes que treuen de l'hort. Els hortolans van poder provar una crema d'escarxofa, una amanida de cogombre, un cuscús fred, unes albergínies farcides de verdura i unes faves amb alls tendres, uns plats fàcils, bons i de temporada.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Article
Produirà 1.000 quilos de fruites i verdures al dia en temporada alta

L'hort urbà més gran del món ocuparà el terrat d'un dels pavellons del parc d'exposicions de Paris Expo Porta de Versalles.

Butlletí