Intercanvi de coneixements i experiències d'hort i cuina

Font: Ajuntament de Manlleu
23/05/2016 - 08:52

L'objectiu de l'activitat realitzada a Manlleu era poder fer un intercanvi de coneixement entre les dues parts, hort i cuina, conceptes que van molt lligats a l'hora de treballar la terra i plantar i també a l'hora d'utilitzar els productes a la cuina.

El dimarts 17 de maig al matí es va organitzar una activitat conjunta entre alumnes del PFI-PTT Manlleu d'auxiliar d'hoteleria i hortolans de les hortes municipals de Manlleu.

En la primera part de l'activitat els alumnes del PFI-PTT de cuina van visitar els horts de la Coma on els hortolans van deixar fluir el seu coneixement en horticultura i els van mostrar els horts. En aquesta part els hortolans van  explicar als joves quines verdures i hortalisses es troben als horts aquesta època de l'any, a part de poder explicar les varietats de cada una, la cura que necessita cada planta, etc. Aquests coneixements són bàsics a l'hora d'estar treballant a la cuina per poder oferir un producte de temporada. També cal conèixer com es produeix i quin és el cicle del producte que arriba a la cuina.

La segona part d'intercanvi va consistir en una visita dels hortolans a l'Aula Mercat on els joves del PFI-PTT d'auxiliar d'hoteleria van preparar-los uns plats amb les verdures de l'hort, així els assistents van aprendre noves receptes de cuina per poder fer amb els productes que treuen de l'hort. Els hortolans van poder provar una crema d'escarxofa, una amanida de cogombre, un cuscús fred, unes albergínies farcides de verdura i unes faves amb alls tendres, uns plats fàcils, bons i de temporada.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Notícia

L’Ajuntament de Manlleu impulsa des del passat 2021 una campanya per reduir el malbaratament alimentari. S’han realitzat visites als establiments alimentaris de la ciutat per donar-los a conèixer una aplicació per a dispositius mòbils anomenada Too Good To Go, que els permet reduir l’excedent de menjar al final del dia.

Article

El passat 14 de febrer, a la tarda, es va constituir la taula ciutadana “Fem porta a porta”, un grup de treball que es reunirà periòdicament i que està integrat pel teixit social i econòmic del municipi.Amb aquesta acció l’Ajuntament inicia el procés participatiu de nou model de recollida de residus que s’implantarà a la ciutat.

Butlletí