HortiCultura: Horts Urbans Ecològics a Artés

21/10/2016 - 08:35

L’Ajuntament d’Artés ha posat en marxa enguany el Projecte HortiCultura, un projecte d’horts urbans ecològics, amb la finalitat de fomentar l’empoderament social des de diferents dimensions: humanes, socials, culturals i mediambientals.

Durant el mes de febrer passat, l’Ajuntament d’Artés va posar en marxa el Projecte HortiCultura, un projecte d’horts urbans ecològics. Vuit mesos després, s’han adequat els terrenys, s’ha dissenyat i executat una obra de connexió de la teulada de l’antic escorxador a dipòsits per l’acumulació de les aigües pluvials –amb la finalitat de promoure la cultura de la cura de l’aigua com a bé escàs-, s’ha iniciat la construcció d’una caseta i d’una compostadora, a part de la sembra i la collita del cultiu de temporada. Aquestes activitats les han dut a terme les veïnes i veïns del municipi que protagonitzen el projecte, amb l’acompanyament de l’Associació l’Oliva i l’impuls de la Regidoria de Participació, Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Artés.

Durant aquesta primera temporada, també s’han dut a terme sessions formatives relacionades amb l’agricultura ecològica, el control de plagues, les llavors locals i de proximitat o tècniques de cultiu i cura de la terra, així com sessions participatives de dinamització comunitària i visites a experiències properes relacionades amb la producció i consum d’horta ecològica i de proximitat.

L’Ajuntament d’Artés obre un nou període de preinscripcions al “Projecte HortiCultura: Horts Urbans Ecològics a Artés” i impulsar la segona temporada del projecte. Actualment i fins el dia 31 d’octubre, s’ha obert un nou període de preinscripcions amb la finalitat de donar més força al projecte.

Al projecte s'hi pot accedir si ets una persona a qui li agradaria treballar la terra, visquis sola o ens parella, siguis treballadora o jubilada, si vius en un pis i no tens accés a la terra, si conformes una família, tinguis l’edat que tinguis,si vols conèixer un grup de persones de diferents edats, procedències i interessos que viuen a Artés i que treballen conjuntament fent la seva horta ecològica i ser-ne part. Per més informació i preinscripcions podeu consultar l'enllaç a l'Ajuntament.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesArtés

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Butlletí