HerpetOn: amfibis i rèptils en joc

10/01/2023 - 08:00

HerpetOn: amfibis i rèptils en joc, és un joc de cartes que permet conèixer d'una manera diferentla vida i diversitat dels amfibis i els rèptils de Catalunya.

Invoca les teves espècies al tauler, ataca al teu adversari, protegeix i restaura els teus hàbitats, i crea els ecosistemes herpetològics més valuosos que puguis per guanyar la partida!

Ja no tens excusa per no apropar-te al món de l’herpetologia. És per a tots els públics, perquè de moment compta amb dues modalitats de joc: un nivell avançat a partir dels dotze anys i un d’intermedi a partir dels sis anys. El joc de cartes té diferents finalitats educatives:

Aprendre a identificar les espècies d’amfibis i rèptils de Catalunya, reconèixer les seves formes i les seves característiques i curiositats d’una manera entretinguda.

Conscienciar a tothom sobre la importància d’aquests vertebrats de sang freda, les amenaces que pateixen, i també sobre les possibles accions que podem fer per protegir-los.

Desestigmatitzar dos dels grups amb més fòbies associades, la majoria infundades, apropant els amfibis i els rèptils a casa nostra com no s’havia fet abans.

Més informació a https://soccatherp.org/herpeton/


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'informe Planeta Viu 2022, de l'entitat naturalista WWF, demana un acord internacional sobre biodiversitat semblant al de París sobre el clima.

Article

Els municipis de costa representen només el 3% del territori, però suporten el 43% de la població catalana i 10 milions de turistes cada any. Això representa un model d’ocupació intensiva i estacional amb greus conseqüències sobre el funcionament ecosistèmic dels hàbitats litorals i sobre la seva biodiversitat. La investigadora de la UdG Àgata Colomer, coordinadora del projecte LIFE Pletera, explica el procés de desmantellament i renaturalització d’una urbanització sense edificar al municipi de Torroella de Montgrí, dins del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Article

Com sabem que l'estat de la natura a Catalunya no és prou bo? Aquest vídeo posa en valor el paper de la ciència ciutadana en l'obtenció d'informació sobre l'estat de la natura i la necessitat d'elaborar indicadors a partir d'aquesta informació que permetin interpretar-la de manera fonamentada.

Butlletí