Guia per fer les festes més sostenibles

17/07/2023 - 08:59

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient.

La guia “A Reus, festes sostenibles” recull consells per reduir l’impacte ambiental de les festes i els recursos que l’Ajuntament posa a l’abast dels organitzadors d’esdeveniments festius a la ciutat per generar menys residus.

El document està estructurat en quatre apartats que inclouen el treball previ de planificació de la festa; com fer la festa perquè sigui més sostenible; què fer quan acaba la festa i els recursos que ofereix l’Ajuntament. El document complet es pot consultar al web Reus.cat i la seva presentació vindrà acompanyada d’una campanya de difusió per donar-la a conèixer.

En aquest sentit, la regidoria de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública conjuntament amb la regidoria de Relacions Ciutadanes, han establert reunions amb totes les associacions de veïns de la ciutat per presentar-los la guia. Les dues regidories han treballat conjuntament en diverses accions i campanyes per a la prevenció de residus dotant d’eines a les entitats veïnals per aconseguir-ho en les seves activitats i festes i fomentar la corresponsabilitat i civisme del veïnatge.

El regidor de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, ha manifestat que “l’interès i col·laboració en organitzar unes festes més sostenibles per part de les entitats de la ciutat és creixent i amb aquesta guia i la feina de difusió associada li volem donar l’impuls definitiu”.

 

Recursos que ofereix l’Ajuntament

Des de l’Àrea de Medi Ambient es posa a disposició dels organitzadors d’esdeveniments festius un seguit de materials que es poden demanar com ara gots i vaixella reutilitzable i contenidors de les diferents fraccions. La comanda s’ha de fer amb un mínim de 15 dies d’antelació a l’esdeveniment a través de tràmit electrònic i el servei de neteja i recollida lliura els materials el dia i lloc indicats i els recull posteriorment.  

 

Pla local de prevenció de Residus

L’elaboració de la guia de festes sostenibles i la posada a disposició de recursos a la ciutadania són accions vinculades al Pla Local de Prevenció de Residus de Reus 2021-2026, el document que defineix l'estratègia a seguir en l’àmbit de la prevenció a curt i mig termini. La prevenció de residus comporta un seguit de beneficis de diferent magnitud i context, entre els quals l’estalvi de recursos naturals, la disminució dels impactes ambientals, la millora de la qualitat de vida, la reducció dels costos de la gestió de residus i els beneficis socials associats.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Article

Aigües de Reus publica “La revolució de les aixetes”, un conte infantil sobre l’estalvi d’aigua. El conte vol ser un toc d’atenció i de conscienciació sobre la necessitat de l’estalvi d’aigua en l’actual context de sequera i emergència climàtica.​

Article
Impulsat per l'Ajuntament de Reus

Des de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha impulsat l’edició del conte animalista “En Peret Ganxet i el Benestar Animal”.

Butlletí