GreenMat: Un vestit vegetal per la ciutat

13/06/2011 - 00:00

Què sóc? Les mantes GreenMat som catifes de sèdum (‘tepes' en llenguatge especialitzat), de més de 8 varietats diferents, ja crescut i implantat a una manta vegetal que serveix per la construcció de cobertes verdes extensives de baix manteniment. La seva col·locació és fàcil, ràpida i amb una cobertura instantània de més del 80% de la superfície.

Durabilitat, resistència a les inclemències, estalvi energètic, millora de l'impacte visual, fàcil instal·lació o poc manteniment són només algunes de les característiques que tenyeixen de verd els sostres de moltes edificacions.

La seva resistència, adaptació, lleugeresa i versatilitat també la fan òptima per rotondes, passos de tramvies, mitjanes, vorals de carrers, etc. ja que no requereixen de segues, regs intensius ni aportacions constants de fertilitzants. Per això arquitectes, paisatgistes, enginyers i empreses constructores s'interessen tant per aquests producte.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?
- Fabricació:
produïda 100% amb elements vegetals: manta de coco, barreja de substrat GreenMat i de 4 a 8 varietats de sèdum.

- Eliminació: 100% biodegradable

Però... S'ha de tenir present que si plou o neva, el substrat i la manta retindrà l'aigua i això pot fer incrementar notablement el pes de la coberta. Per aquest motiu, un arquitecte o un enginyer ha de supervisar i determinar la resistència de l'estructura de la coberta abans de fer la instal·lació.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí