Granollers presentarà experiències sobre biomassa i implicació dels joves a la COP25

Font: Ajuntament de Granollers

04/12/2019 - 16:20

El dijous 12 de desembre, l'Ajuntament de Granollers participarà a la COP25 en el marc de la Zona Verda, l'espai de participació social de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

D'una banda, presentant els projectes singulars de les xarxes de calor per biomassa que s'estan construint entre 2019 i 2020 a Granollers. La presentació anirà a càrrec del regidor de Medi Ambient i Espais Verds, Sr. Albert Camps i Giró, i tindrà lloc a les 12h  a l'estand de la Red de Ciudades por el Clima de la Federación de Municipios y Províncias. 

De l'altra, i com a socis espanyols del projecte EYES Erasmus +, s'organitzarà un taller participatiu per a joves, entitats públiques i privades interessades en la presa de decisió i elaboració de polítiques d'acció climàtica per intercanviar idees sobre: ​​

(a) com es pot incloure la visió dels joves en la planificació climàtica,

(b) reflexionar sobre els obstacles que actualment no permeten incloure la visió dels joves en la planificació local i

(c) quins mecanismes podríem posar en marxa que permetessin fer arribar la veu dels joves en els processos d'elaboració de les polítiques i de presa de decisió en l'àmbit del clima. 

El taller tractarà sobre com els joves poden influir en les polítiques d'acció climàtica, i sobre com ells, que són els més afectats pel canvi climàtic, poden ajudar els municipis a millorar els plans local de mitigació i adaptació al canvi climàtic per tal que siguin eficaços i esdevenir municipis resilients al clima per al 2050. El taller anirà a càrrec d'Ecoserveis i l'Ajuntament de Granollers, i tindrà lloc al Fòrum societat civil i jovent CODI - FSJ008 (IFEMA). Si esteu interessats a participar us animem a registrar-vos a: https://www.ifema.es/cop25/zona-verde.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers
Etiquetes: 

Relacionats

Entrevista

Alexander L. Jones és Director del Clima i Medi Ambient de la l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). En aquesta entrevista, reflexiona sobre el gran impacte de l’agricultura en el canvi climàtic, ja que és responsable d’un 24% de les emissions globals. I desgrana el reptes als quals s’enfronta: el necessari augment de la producció per abastir una població mundial cada dia més nombrosa, i l’augment de la inseguretat alimentària a causa dels canvis de patrons que ens ha portat l’escalfament global. Sens dubte un dels temes cabdals als que s’haurà de fer front i sobre el que podem actuar amb decisions molt personals, com la nostra dieta.

Notícia
Els països de renda alta emeten 44 vegades més
Foto: Beneficiaries a Guatemala. Oxfam Intermon. Pablo Tosco

Foto: Beneficiaries a Guatemala. Oxfam Intermon. Pablo Tosco

Les emissions de CO2 per consum del 10% de les llars més riques d'Espanya superen 2,3 vegades les del 10% més pobre, segons ha anunciat Oxfam Intermón, i adverteix que la desigualtat extrema i l'emergència climàtica mantenen una estreta relació. Mentre els més rics són qui més emissions per consum emeten, els més vulnerables són qui més pateixen els impactes derivats de la crisi climàtica i els que compten amb menys recursos per adaptar-s'hi.

Opinió

A la COP-25 s'ha constatat el bloqueig i regressió de les propostes de la part oficial en contrast amb el bon moment del moviment per la justícia climàtica, que segueix sumant massa crítica. En aquest moment de major mobilització i tensionament, hem repensat les nostres estratègies o seguim tenint debats de l’ecologisme del segle XX.

Butlletí