Granollers presentarà experiències sobre biomassa i implicació dels joves a la COP25

Font: Ajuntament de Granollers

04/12/2019 - 16:20

El dijous 12 de desembre, l'Ajuntament de Granollers participarà a la COP25 en el marc de la Zona Verda, l'espai de participació social de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic.

D'una banda, presentant els projectes singulars de les xarxes de calor per biomassa que s'estan construint entre 2019 i 2020 a Granollers. La presentació anirà a càrrec del regidor de Medi Ambient i Espais Verds, Sr. Albert Camps i Giró, i tindrà lloc a les 12h  a l'estand de la Red de Ciudades por el Clima de la Federación de Municipios y Províncias. 

De l'altra, i com a socis espanyols del projecte EYES Erasmus +, s'organitzarà un taller participatiu per a joves, entitats públiques i privades interessades en la presa de decisió i elaboració de polítiques d'acció climàtica per intercanviar idees sobre: ​​

(a) com es pot incloure la visió dels joves en la planificació climàtica,

(b) reflexionar sobre els obstacles que actualment no permeten incloure la visió dels joves en la planificació local i

(c) quins mecanismes podríem posar en marxa que permetessin fer arribar la veu dels joves en els processos d'elaboració de les polítiques i de presa de decisió en l'àmbit del clima. 

El taller tractarà sobre com els joves poden influir en les polítiques d'acció climàtica, i sobre com ells, que són els més afectats pel canvi climàtic, poden ajudar els municipis a millorar els plans local de mitigació i adaptació al canvi climàtic per tal que siguin eficaços i esdevenir municipis resilients al clima per al 2050. El taller anirà a càrrec d'Ecoserveis i l'Ajuntament de Granollers, i tindrà lloc al Fòrum societat civil i jovent CODI - FSJ008 (IFEMA). Si esteu interessats a participar us animem a registrar-vos a: https://www.ifema.es/cop25/zona-verde.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers
Etiquetes: 

Relacionats

Entrevista

Bobadoye Ayodotun és Director General de Global Emerging Pathogens Treatment Consortium (Ghana). Aquesta entitat té com a objectiu millorar la preparació de sectors, de països, i de sistemes a l’Àfrica per afrontar els seus reptes en relació als temes de salut vinculats al canvi climàtic. Bobadoye ens va explicar durant la COP-25 com de fràgil és aquest continent, i de fet tot el món, als impactes sobre la salut dels canvis globals. Tenim la prova amb l'actual crisi de la COVID-19.

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Butlletí