Granollers ampliarà dos carrils bici i comptarà amb onze nous aparcaments tancats per a bicicletes

07/12/2022 - 12:00

Dues actuacions cofinançades amb els fons Next Generation per promoure la mobilitat sostenible i millorar la qualitat de l’aire.

Amb l’objectiu de potenciar l’ús de la bicicleta i reduir els desplaçaments amb vehicle privat, s’ampliaran els carrils bici del carrer Josep Torras i Bages i de l’avinguda Estació del Nord i s’instal·laran onze nous mòduls d’aparcament tancat per a bicicletes.

Properament, s’iniciarà la licitació per al subministrament i instal·lació dels aparcament per a bicicletes per un valor estimat de 150.000 euros i un termini de 5 mesos. La ubicació inicialment prevista dels nous aparcaments és a la plaça de la Font Verda, a la zona dels instituts, al Palau d’Esports i en altres zones esportives de la ciutat, com al carrer Girona a l’altura del Club Bàsquet Granollers, i als barris de Can Mònic, Gan Gili i Ponent. Es tracta d’aparcaments públics per a bicicletes, segurs i gratuïts, que se sumen als nou mòduls que ja es van instal·lar el mes de setembre de 2021 i al de l'estació de Granollers Centre, instal·lat el febrer de 2020.

Pel que fa a l’ampliació dels carrils bici, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte el dimarts 8 de novembre, per un valor de prop de 325.000 euros. Es tracta de l’ampliació del tram de l’avinguda de l'Estació del Nord i del carrer Josep Torras i Bages, entre Joanot Martorell i Joan Prim, contribuint a consolidar i ampliar la xarxa pedalable actual.

Aquestes actuacions estan emmarcades en el projecte Granollers aposta per la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de l’aire, i compten amb el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del programa d’ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. Formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation. És una de les subactuacions d'ampliació i millora de la infraestructura ciclista a Granollers.
 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Transformar la societat a cop de pedal. Amb aquest objectiu els premis Bicimpuls de l'AMB han arribat a la seva 5a edició i el 25 de gener s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les instal·lacions de Wallnwood.​

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El projecte preveu desplegar-se en un període de 20 anys amb una inversió de 36 M€, que permetrà, entre d’altres, renovar 73 km de canonades d’aigua

Butlletí