Granollers ampliarà dos carrils bici i comptarà amb onze nous aparcaments tancats per a bicicletes

07/12/2022 - 12:00

Dues actuacions cofinançades amb els fons Next Generation per promoure la mobilitat sostenible i millorar la qualitat de l’aire.

Amb l’objectiu de potenciar l’ús de la bicicleta i reduir els desplaçaments amb vehicle privat, s’ampliaran els carrils bici del carrer Josep Torras i Bages i de l’avinguda Estació del Nord i s’instal·laran onze nous mòduls d’aparcament tancat per a bicicletes.

Properament, s’iniciarà la licitació per al subministrament i instal·lació dels aparcament per a bicicletes per un valor estimat de 150.000 euros i un termini de 5 mesos. La ubicació inicialment prevista dels nous aparcaments és a la plaça de la Font Verda, a la zona dels instituts, al Palau d’Esports i en altres zones esportives de la ciutat, com al carrer Girona a l’altura del Club Bàsquet Granollers, i als barris de Can Mònic, Gan Gili i Ponent. Es tracta d’aparcaments públics per a bicicletes, segurs i gratuïts, que se sumen als nou mòduls que ja es van instal·lar el mes de setembre de 2021 i al de l'estació de Granollers Centre, instal·lat el febrer de 2020.

Pel que fa a l’ampliació dels carrils bici, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte el dimarts 8 de novembre, per un valor de prop de 325.000 euros. Es tracta de l’ampliació del tram de l’avinguda de l'Estació del Nord i del carrer Josep Torras i Bages, entre Joanot Martorell i Joan Prim, contribuint a consolidar i ampliar la xarxa pedalable actual.

Aquestes actuacions estan emmarcades en el projecte Granollers aposta per la mobilitat sostenible i la millora de la qualitat de l’aire, i compten amb el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del programa d’ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. Formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation. És una de les subactuacions d'ampliació i millora de la infraestructura ciclista a Granollers.
 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Transformar la societat a cop de pedal. Amb aquest objectiu els premis Bicimpuls de l'AMB han arribat a la seva 5a edició i el 25 de gener s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les instal·lacions de Wallnwood.​

Article

Ja està en funcionament l’aparcament de bicicletes públic i gratuït que es troba a la plaça de l’Estació. Aquest aparcament és accessible les 24 hores i tots els dies de l’any.

Article

Les Franqueses ha presentat el Pla Estratègic de la Bicicleta, un projecte que pretén fomentar l'ús quotidià d'aquest mitjà de transport i encaminar el municipi cap a una mobilitat més sostenible, en un acte obert a la ciutadania per poder explicar de primera mà el projecte i recollir els dubtes i aportacions dels veïns i de les veïnes del municipi.

Butlletí