Fem una navegació més responsable

Un fondeig respectuós sobre els boscos submarins del mediterrani amb l'App FANCAT
23/07/2021 - 10:41

Una App que permet saber on hi ha fanerògames marines mentre naveges pel litoral català per a un fondeig respectuós i ajudar a conservar els hàbitats i recursos marins.

FanCat és una capa georeferenciada que conté la superfície d'extensió dels herbassars marins coneguts al llarg de la costa de Catalunya, que publica la Generalitat de Catalunya.

  • Zona d'herbassars o praderies de fanerògames marines.

FanCat es pot consultar per l'APP gratuïta CarryMap

A més, des de l'aplicació es pot accedir a la pàgina web de Protecció dels recursos i del litoral per obtenir més informació.

  • Principals avantatges que ofereix l'ús conjunt de l'aplicació mòbil CarryMap i la capa FanCat:
  • Geolocalització del dispositiu mòbil. La persona que navega pot saber en tot moment en quina zona es troba i si a la zona on es planteja fondejar hi ha un fons de fanerògames.
  • Es pot utilitzar fora de línia (off line), ja que la capa es trobarà emmagatzemada al dispositiu de la persona usuària, fet molt positiu perquè permet consultar la informació necessària hi hagi o no cobertura.
  • Es pot escollir el mapa base en funció dels gustos de la persona usuària, podent optar per mapa topogràfic, ortofotoimatge, entre d'altres. Aquest mapa és en línia (on line), però la persona usuària té l'opció de descarregar-lo i utilitzar-lo de forma fora de línia (off line).
  • La persona usuària pot saber si disposa de la darrera versió de la capa i, en cas que s'hagin produït modificacions, pot actualitzar-la
  • Es pot consultar la informació associada a la capa de manera molt àgil, com l'espècie de fanerògama que s'identifica en aquell herbassar.

Per poder usar aquesta capa, cal instal·lar abans en el dispositiu mòbil l'aplicació CarryMap. Aquesta aplicació és gratuïta.

Feta la instal·lació cal descarregar la capa FanCat i incorporar-la a CarryMap.

Més informació sobre com instal·lar-la a l'enllaç.

Díptic informatiu


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els regidors i regidores de Platges de la Taula de Municipis Litorals, des de Sitges fins a Vandellòs i Hospitalet del Infant, han signat una declaració d'intencions en la que manifesten la necessitat de gestionar de forma conjunta sostenibilitat ambiental i salut.

Notícia

L’objectiu és situar el medi marí, a partir de l’economia blava, en el marc central de la conservació i la recuperació i diversificació econòmica. Els governs de les Balears i del País Valencià han treballat ja de manera conjunta en la recuperació de les tortugues marines i són els únics governs que han impulsat normativa per a protegir la posidònia. En aquest context, doncs, es posarà en marxa el projecte singular.

Article

L’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona i el Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya han elaborat una Guia d’aprenentatge i servei (APS) sobre prevenció de la contaminació acústica en equipaments públics per donar suport als centres educatius per dissenyar projectes d’aprenentatge i servei enfocats a millorar la qualitat acústica d’equipaments sensibles.

Butlletí