Exposició: Per una alimentació sostenible. Actuem!

Exposició: Per una alimentació sostenible. Actuem!

18/11/2021 - 13:41

Per una alimentació sostenible. Actuem! és una exposició itinerant que recorre els districtes de la ciutat de Barcelona per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. Arriba als voltants dels mercats municipals dins d’un contenidor de transport i roman a cada localització una setmana, des de mitjan octubre fins a principis del 2022. L’objectiu és acostar a la ciutadania les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.


Preguntes i propostes

Què mengem? Per què mengem com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint oblidem de fer-nos. I si ens les fem, acostumem a fixar-nos només en la nostra salut, però no tenim en compte la salut del planeta o l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat. Aquesta exposició vol explicar d’una manera senzilla tota la complexitat que acompanya el sistema alimentari.

Comença amb una part descriptiva, amb dades sobre la manera com ens alimentem, i continua amb una part més interpretativa, amb les raons per les quals és necessari canviar alguns d’aquests hàbits i polítiques. A la part central de l’exposició, en un gran diorama, es presenten una multitud de projectes públics, iniciatives privades i moviments socials que a hores d’ara ja han pres el camí del canvi. 


Debats, tallers i festa

Paral·lelament, està concebuda perquè hi participin la gent i les entitats. A banda de recollir les opinions, les actituds i les propostes de les persones que visitin l’exposició, durant cada una de les setmanes que el contenidor romandrà als diferents districtes i municipis es duran a terme un seguit d’activitats escolars i familiars de sensibilització sobre l’alimentació sostenible. Debats, tallers per a adults, joves i infants. I per descomptat, cada dissabte, un acte festiu.

Podeu consultar aquí el calendari de dates i llocs.


 

Relacionats

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges és un equipament d’educació ambiental que divulga i conserva els valors dels ecosistemes marins.

Butlletí