És tard i no vol ploure

02/08/2023 - 08:50

Nova campanya de sensibilització sobre la importància de preservar l’aigua realitzada per l'Ajuntament de Granollers.

Amb el missatge “És tard i no vol ploure. Per fer front a la sequera ens hem de moure”, la iniciativa té com a objectiu conscienciar la població de l’actual situació de sequera i informar de les mesures d’estalvi d’aigua.


Imatge de la nova campanya conjunta de l’Ajuntament de Granollers i Agbar per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de fer un bon ús de l’aigua.

 

Amb el missatge “És tard i no vol ploure. Per fer front a la sequera ens hem de moure”, l’Ajuntament de Granollers i Agbar han iniciat una campanya conjunta de sensibilització per conscienciar la ciutadania sobre la importància de fer un bon ús de l’aigua i preservar aquest recurs essencial i escàs.

Aquesta campanya constitueix una crida a la població per vetllar per un consum responsable de l’aigua amb diverses accions informatives per l’estalvi d’aigua en el context actual de sequera i, més globalment, d’escassetat hídrica estructural que pateix Catalunya i, en general, la regió Mediterrània.

En aquest sentit, s’ha desenvolupat el site www.granollers.cat/mouteperlasequera on s’exposa l’estratègia municipal per recuperar recursos hídrics subterranis (aigües freàtiques) així com l’ús d’aigua regenerada per a usos no potables per reduir la pressió sobre el recurs destinat al consum humà. En aquest site s’explica, així mateix, l’evolució del consum d’aigua municipal en el primer semestre de l’any, que s’ha reduït un 34,9 %. També s’ofereixen consells d’estalvi i un apartat relatiu a la petjada hídrica que permet introduir el concepte d’aigua virtual, que és l’aigua necessària per sostenir el nostre nivell de vida i consum (producció de béns, aliments, serveis, etc.). Disposa, alhora, d’una calculadora de consum, per saber com es distribueix el consum d'aigua de la teva llar i descobrir com reduir-ne el consum.

Amb el mateix caràcter sensibilitzador, s’ha posat en marxa una iniciativa d’street marketing als carrers del municipi, a la qual s’ha sumat l’exposició "Operació Aigua" instal·lada a la plaça de la Corona, una mostra informativa sobre la situació actual i futura de la disponibilitat de l’aigua, que s'ha pogut visitar fins el 30 de juliol.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Davant la situació de sequera, l’Ajuntament de Canovelles ha engegat una campanya amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el fet que l’aigua és un recurs molt escàs i que cal reduir-ne el consum.

Notícia

El Consorci Besòs Tordera ha instal·lat hidrants a dotze EDAR. La demanda d’aigua regenerada rebuda fins ara pels municipis consorciats se situa en 259 m3/dia, mentre que aquestes 12 ERA poden arribar a generar més de 320 m³/hora.

Butlletí