Es reparteixen 14.800 vaixelles reutilitzables per a 44 centres ecoambientals d’arreu de les Illes

05/07/2019 - 08:00

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de les Illes Balears en el marc del programa d’Ecocentres i amb la col·laboració del Sistema de responsabilitat ampliada del productor Ecovidrio estan repartint a 104 centres educatius adscrits al programa, tota una sèrie de material com plats i tassons reutilitzables i bàscules per al pesatge de residus.

L’objectiu no és d’altre que el de potenciar la sostenibilitat i facilitar la tasca dels docents en l’educació ambiental i avançar en l’educació per a la sostenibilitat, en especial pel que fa a la prevenció de residus i al reciclatge dels envasos de vidre.

Abans de finalitzar el curs, aquests centres podran comptar amb 7.400 plats i 7.400 tassons reutilitzables repartits en 33 centres de Mallorca, 8 centres d'Eivissa i Formentera i 3 centres de Menorca.

A més, també s’han repartit 97 bàscules per al pesatge de residus en les ecoauditories que es duen a terme. En aquest cas, han arribat 9 bàscules a centres d'Eivissa i Formentera, 6 a centres de Mallorca i 1 a un centre de Menorca.

El finançament d'aquests recursos ha anat a càrrec d’Ecovidrio mitjançant els convenis existent amb aquesta entitat i el Govern de les Illes Balears amb un import de 10.687,45 euros.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

Consta de sis programes, deu línies estratègiques i 36 mesures, entre les quals destaca la retirada de l’amiant dels edificis de titularitat pública abans del 2025. Es preveu recollir selectivament i gestionar correctament el 100 % dels residus perillosos generats a l’arxipèlag, un objectiu que es vol assolir abans del 2024

Article
Ja disposa de bosses compostables als dispensadors per la recollida d’excrements de gossos.

El ple de novembre de l'Ajuntament de Tiana ha aprovat per unanimitat eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic.

La moció insta a l’Ajuntament a que tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí