Es reparteixen 14.800 vaixelles reutilitzables per a 44 centres ecoambientals d’arreu de les Illes

05/07/2019 - 08:00

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de les Illes Balears en el marc del programa d’Ecocentres i amb la col·laboració del Sistema de responsabilitat ampliada del productor Ecovidrio estan repartint a 104 centres educatius adscrits al programa, tota una sèrie de material com plats i tassons reutilitzables i bàscules per al pesatge de residus.

L’objectiu no és d’altre que el de potenciar la sostenibilitat i facilitar la tasca dels docents en l’educació ambiental i avançar en l’educació per a la sostenibilitat, en especial pel que fa a la prevenció de residus i al reciclatge dels envasos de vidre.

Abans de finalitzar el curs, aquests centres podran comptar amb 7.400 plats i 7.400 tassons reutilitzables repartits en 33 centres de Mallorca, 8 centres d'Eivissa i Formentera i 3 centres de Menorca.

A més, també s’han repartit 97 bàscules per al pesatge de residus en les ecoauditories que es duen a terme. En aquest cas, han arribat 9 bàscules a centres d'Eivissa i Formentera, 6 a centres de Mallorca i 1 a un centre de Menorca.

El finançament d'aquests recursos ha anat a càrrec d’Ecovidrio mitjançant els convenis existent amb aquesta entitat i el Govern de les Illes Balears amb un import de 10.687,45 euros.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

Recollir deixalles a la ciutat mentre es fa esport. És l'spogomi, una competició que ha arribat del Japó i ha aterrat aquest diumenge a Barcelona. Aquesta pràctica deu el nom a una fusió dels noms "sport", esport en anglès, i "gomihiroi", recollida de deixalles en japonès.

Article

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Article

S'ha celebrat la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

Butlletí