Es lliuren els premis #elmenjarnoesllença

Font: Espigoladors

02/02/2017 - 12:06

S'han lliurat els Premis #ElMenjarNoEsLlença, premi organitzat per l'entitat Espigoladors, un concurs d'idees per a joves d'entre 11 a 17 anys sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

A l'acte de lliurament de premis van assistir-hi vora 100 persones. Joves, pares i mares i mestres de la majoria d'escoles participants.

El primer premi va ser per uns germans de l'institut de Begues i el segon per un grup de noies de Vilanova i la Geltrú. Tots els participants van rebre un obsequi i un reconeixement per part dels membres del jurat.

Una tercera part dels aliments produïts arreu del món es perden al llarg de la cadena alimentària. Aquests aliments serien suficients per alimentar a tota la població que passa fam al món. El malbaratament alimentari genera greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials. A Catalunya, es llencen 262.471 tones d'aliments sòlids, el que equival a 34,9 quilos per habitant i any o, el que és el mateix, 96 grams diaris per persona1.

El 2n CONCURS D’IDEES PER LLUITAR CONTRA EL MALBARATAMENT ALIMENTARI ha volgut contribuir a que infants i joves siguin part de la solució de manera que s'impliquin en la posada en pràctica de solucions contra el malbaratament d’aliments.

 

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus es van organitzar diversos tallers d'aprofitament alimentari, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'acció d'Espigoladors, que també han permès implicar a diverses escoles en el projecte.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sota el títol “El menjar no es llença. Passa’t al BON aPROFITament!”, vol sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i proposar bones pràctiques i accions de cara a reduir els residus generats pels aliments que acaben a la brossa

Article
Font: Ajuntament de Lleida

Font: Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas” que té per objectiu promoure el compostatge, especialment entre els habitatges de l’Horta o els que tenen jardí, i també entre les escoles interessades.

Article

Els ajuntaments de Teià, Alella i El Masnou, cadascun al seu àmbit territorial, llancen la campanya Mou-te pel Zero! per promoure la reducció de residus i impulsar el comerç local. La lluita contra el canvi climàtic és un dels objectius transversals de la campanya, juntament amb la transformació digital del comerç local, la fidelització de la clientela i l’estalvi econòmic.

Butlletí