Entren en funcionament sis instal·lacions de biomassa impulsades per la Diputació de Barcelona

18/02/2021 - 08:34
Instal·lació a Argentona

Instal·lació a Argentona

Vilassar de Dalt, Argentona, Sant Fruitós de Bages, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí Sarroca i Figaró-Montmany ja escalfen alguns dels seus equipaments municipals amb estella forestal, estalviant així consum de combustibles fòssils com el gas natural o el propà.

6 de les 14 calderes de biomassa que està instal·lant la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació  de Barcelona ja estan en funcionament.

Aquestes calderes de biomassa s’han instal·lat dins del projecte Biomassa pel Clima, cofinançat pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 1.735.667,76€.

La promoció de la biomassa és una de les accions que impulsa la Diputació de Barcelona en l’àmbit de la transició energètica, un camí que passa per la promoció de les energies renovables, l’eficiència energètica, l’autoconsum i l’estalvi de costos en els municipis. I per la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Les noves instal·lacions han entrat en funcionament entre finals del 2020 i principis del 2021. El conjunt d’aquestes noves instal·lacions ja operatives significaran un estalvi anual d’emissions de 580 tones de CO2 equivalent.

La potència tèrmica de les calderes de biomassa instal·lada en total entre aquests sis municipis és de 1.850 kW, i s’estima que anualment consumiran unes 850 tones d’estella forestal de proximitat, el que pretén propiciar també la gestió forestal municipal.

Instal·lació de Sant Martí Sarroca


Relacionats

Article

El Centre de Conservació de Carreteres de la Diputació de Barcelona, situat a Calldetenes, és el primer edifici corporatiu en assolir el consum zero, gràcies a les obres de substitució de la coberta i d’adequació que s’hi han dut a terme i que han tingut un pressupost de 339.000 euros.

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí