Entren en funcionament sis instal·lacions de biomassa impulsades per la Diputació de Barcelona

18/02/2021 - 08:34
Instal·lació a Argentona

Instal·lació a Argentona

Vilassar de Dalt, Argentona, Sant Fruitós de Bages, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí Sarroca i Figaró-Montmany ja escalfen alguns dels seus equipaments municipals amb estella forestal, estalviant així consum de combustibles fòssils com el gas natural o el propà.

6 de les 14 calderes de biomassa que està instal·lant la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació  de Barcelona ja estan en funcionament.

Aquestes calderes de biomassa s’han instal·lat dins del projecte Biomassa pel Clima, cofinançat pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 1.735.667,76€.

La promoció de la biomassa és una de les accions que impulsa la Diputació de Barcelona en l’àmbit de la transició energètica, un camí que passa per la promoció de les energies renovables, l’eficiència energètica, l’autoconsum i l’estalvi de costos en els municipis. I per la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Les noves instal·lacions han entrat en funcionament entre finals del 2020 i principis del 2021. El conjunt d’aquestes noves instal·lacions ja operatives significaran un estalvi anual d’emissions de 580 tones de CO2 equivalent.

La potència tèrmica de les calderes de biomassa instal·lada en total entre aquests sis municipis és de 1.850 kW, i s’estima que anualment consumiran unes 850 tones d’estella forestal de proximitat, el que pretén propiciar també la gestió forestal municipal.

Instal·lació de Sant Martí Sarroca


Relacionats

Article

L’objectiu és impulsar la bioeconomia donant a conèixer les oportunitats que ofereix la gestió del bosc al Penedès-Garraf.

Article

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Article

El Pla per a l’eficiència i la transició energètica té tres eixos d’intervenció: el de les infraestructures; el de l’assessorament i l’acompanyament a les empreses en aquest procés de transició; i el de la fiscalitat a través de diferents bonificacions aplicables a impostos i taxes relacionades amb l’activitat econòmica que inclogui mesures de millora energètica. El Consell Econòmic i Social de Mataró ha prioritzat i donat suport a aquest Pla per la pressió que el sector empresarial està patint pels costos de fabricació i per la inestabilitat a l’alça dels preus dels subministraments, especialment de l’energia i el gas.

Butlletí