Enllumenat públic lliure de vapor de mercuri a Mollet del Vallès

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
08/06/2016 - 09:12

Sis mesos abans del termini establert per la Generalitat, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha retirat la totalitat de les làmpades de vapor de mercuri que encara hi havia a la ciutat substituint-les per altres de menys consum i més respectuoses amb el medi ambient.

Aquesta actuació s'emmarca en el procés iniciat per l'Ajuntament de Mollet l'any 2014 amb l'objectiu de seguir millorant l'eficiència energètica, estalviar i seguir avançant cap a una gestió més sostenible.

Des d'aquest mes de juny, l'enllumenat públic de Mollet ja funciona en la seva totalitat sense làmpades de Vapor de Mercuri. D'aquesta manera finalitza el procés de retirada de les prop de 800 làmpades d'aquestes característiques que hi havia, sis mesos abans del que estableix la llei 13/2015 segons la qual, el termini de retirada, "si es tracta d'instal·lacions de titularitat pública, venç el 31 de desembre de 2016". 

Aquesta actuació s'emmarca dins l'objectiu de seguir treballant en l'estalvi de la factura energètica de la ciutat i seguir avançant cap a una gestió més sostenible dels recursos ambientals.  

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Notícia

Aquesta  tardor han començat els treballs de substitució de les lluminàries actuals de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) per unes de noves del tipus LED. Els treballs es portaran a terme en una cinquantena de vies de Caldes. L’actuació, que es fa a 20 quadres d’enllumenat, suposa un estalvi de potència del 47%. 

Butlletí