En Pere Ganxet i el benestar animal

Impulsat per l'Ajuntament de Reus
08/11/2022 - 13:00

Des de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha impulsat l’edició del conte animalista “En Peret Ganxet i el Benestar Animal”.

Escrit per M. Carme Bigorra i M. Josep Salvadó amb il·lustracions de Marc Díez, el protagonista del conte és en Peret Ganxet, un vell personatge estimat pels reusencs i reusenques.

En aquesta nova aventura, Peret Ganxet ens parla de l’adopció del Mildos, un rottweiler que s’ha quedat sense amo, i de la Boca de la Mina, un espai recuperat per a ús ciutadà on en Peret Ganxet farà amistat amb un personatge emblemàtic. Peret Ganxet torna a ser, doncs, un gran ambaixador del ric patrimoni col·lectiu de Reus, en aquest cas del passeig de la Boca de la Mina, i fa pedagogia de l’adopció i de la protecció dels animals.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha posat de manifest que l’edició d’aquest llibre forma part del pla d’acció de la regidoria per fomentar el benestar animal que inclou la posada en marxa de campanyes periòdiques de tinença responsable i per evitar l’abandonament. 

Cal recordar que el web reus.cat/benestar-animal facilita el procés d’adopció des de casa, ja que els usuaris poden veure les fotografies i fitxes de tots els animals que es poden adoptar, així com els mecanismes que cal seguir per adoptar-los degudament.

També ofereix detalls sobre la normativa de tinença d'animals així com el procediment per xipar-los i censar-los; i informa de la ubicació dels espais d'higiene i esbarjo per a gossos de que disposa la ciutat.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia “A Reus, festes sostenibles” amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient.

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Butlletí