Els usuaris de les deixalleries mòbils del Vallès Occidental rebran una bossa per transportar els residus

25/05/2017 - 09:56

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha iniciat una campanya de promoció de la Deixalleria Mòbil que actualment dóna servei als municipis d’Ullastrell, Vacarisses i Palau-solità i Plegamans. Els usuaris i usuàries de la Deixalleria Mòbil que hi portin residus rebran com a obsequi una bossa reutilitzable per guardar i transportar fàcilment les deixalles que es generen a casa i que no es poden llençar als contenidors del carrer.

Aquesta setmana s’ha presentat la campanya a Ullastrell amb la presència del president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, i l’alcalde del municipi. Joan Ballbé. Torralba va explicar que “amb la Deixalleria Mòbil podem apropar la recollida de residus especials a municipis que no tenen deixalleria fixa o que per la seva configuració, necessiten completar-ne el servei. Apropant el punt de recollida fem més fàcil la separació i garantim un millor reciclatge. Creiem que si utilitzem de forma correcte la deixalleria, podrem disminuir la bossa de la resta, que és la que té un cost de tractament més car. Si posem cada residu al seu lloc, tothom hi guanya”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbé, va destacar que “a Ullastrell la Deixalleria Mòbil ve el primer dissabte de cada mes i fa tres parades a diferents punts del poble. Amb aquest servei fem que els veïns i veïnes no s’hagin de desplaçar fins a Terrassa per anar a la deixalleria. Creiem que la campanya d’impuls, i el fet d’oferir als usuaris i usuàries les bosses reutilitzables, pot facilitar encara més el gest de portar residus a la deixalleria”.

Des del Consorci per a la Gestió de Residus es vol promoure el servei de la Deixalleria Mòbil en aquells municipis que no disposen de deixalleria fixa o que la utilitzen com a complement. La campanya que s’ha dissenyat informarà els veïns i veïnes dels horaris de presència de la Mòbil al municipi i dels residus que s’hi poden llençar.

Per facilitar l’aportació de Residus a la Deixalleria Mòbil, des del Consorci es repartiran unes bosses reutilitzables a totes les persones que els propers dies s’acostin a la Mòbil a dipositar alguns dels residus que s’hi accepten. Les bosses permeten guardar a casa còmodament els petits residus que podem generar a casa i que no es poden llençar a la resta, com: fluorescents, bombetes, piles, tòners, petits electrodomèstics, olis vegetals, roba i sabates que no es puguin aprofitar, ferralla i fusta de petites dimensions, telèfons mòbils, aparells informàtics, cables elèctrics, capsules de cafè, radiografies, CD i DVD, entre d’altres. Amb la mateixa bossa es pot anar fins al punt de recollida del camió Mòbil d’una forma còmode i sostenible, ja que la bossa es pot tornar a utilitzar. També s’han editat uns elements informatius sota el lema “La deixalleria es mou per tu! Si dubtes porta-ho a la deixalleria”. Aquests fulls es repartiran als habitatges dels municipis on s’efectua el servei.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalUllastrell
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

En el passat ple del Consorci de Residus del Vallès Occidental es van presentar les dades de la recollida de residus de la comarca. Ullastrell aconsegueix un nou rècord aconseguint un 89% de reciclatge. 

Article

L'acció és fruit d'un conveni de col·laboració per a la cessió gratuïta de les bicicletes que es troben a les deixalleries o al dipòsit de la Policia Municipal

Article

L'Ajuntament de Terrassa ha signat un conveni de col·laboració amb la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) per al desplegament del projecte 'A-Porta' al barri de Ca n'Anglada.

Butlletí