Els tricicles elèctrics de neteja a Premià de Mar

19/05/2018 - 08:27

Aquests vehicles, silenciosos i no contaminants, incrementen l'eficiència, el rendiment i la qualitat del servei d'escombrat, alhora que ajuden a millorar les condicions de treball dels operaris de la neteja.

Després d'un mes de proves, han entrat oficialment en funcionament els tricicles elèctrics que donen suport als treballadors d'escombrat manual dels carrers. En aquest període s'ha pogut determinar que aquests vehicles, silenciosos i no contaminants, incrementen l'eficiència, el rendiment i la qualitat del servei d'escombrat, alhora que ajuden a millorar les condicions de treball dels operaris de la neteja.

Per les seves característiques, els vehicles faciliten als treballadors desplaçar-se més ràpida i còmodament a les seves zones de treball. També els permeten dur a terme diverses tasques en un mateix recorregut, ja que els tricicles poden transportar diverses eines necessàries per a la neteja com l'escombra, el rasclet, el cabàs, la bufadora o el contenidor per a residus, entre d'altres, a més de comptar amb un espai per ubicar efectes personals dels operaris.

La millora en l'eficiència del servei i velocitat de treball que ha evidenciat la prova pilot dels tricicles ha permès incrementar la freqüència de neteja a les diferents rutes. Com a conseqüència s'han pogut reduir les 12 zones de neteja que hi havia fins al moment, que incloïen carrers amb neteja en dies alterns, a només 10 zones amb la totalitat de carrers amb servei diari, incloent en les rutes la neteja de parcs i solars.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmePremià de Mar

Relacionats

Article

Les últimes setmanes s'estan realitzant a Tiana una sèrie de diferents accions coordinades dins la campanya “Desbordes o aportes?” que preten conscienciar als veïns i veïnes que tenen comportaments incívics, de la problemàtica d’abocar bosses amb residus barrejats al costat dels contenidors dintre de les papereres del carrer.

Article

Alumnes de 1r d'ESO de l'escola El Pilar han construït una balena de 7,5 metres de llargada amb l'objectiu de denunciar les conseqüències de l'abocament de plàstics al mar. La idea va sorgir a final del curs passat quan la professora de Visual i plàstica del centre, Cristina Piris, va veure a les xarxes socials que Green Peace havia construït un cetaci a base de plàstics a una platja de les Filipines per visualitzar el mal que fa a les espècies marines el plàstic que l'home llença al mar. Professora i estudiants van treballar prop de 3 mesos en el disseny de l'obra, que està feta amb malla de plàstic i plena d'ampolles també de plàstic que anaven portant alumnes del centre, i també de les escoles El Dofí i Mar Nova, que hi ha col·laborat en el projecte.

Article

El consistori ha instal·lat dispensadors d’aigua i ha repartit ampolles d’alumini als treballadors i treballadores del consistori

Butlletí