Els agents cívics de Torelló regalen bosses de la campanya 'El millor residu és el que no es produeix'

16/07/2019 - 08:00

Els agents cívics van començar a repartir les bosses de la campanya 'El millor residu és el que no es produeix' a tots els nens i nenes de les escoles on han fet el taller. 

Aquesta acció ha sigut possible gràcies a la participació del Pla de Barris i la regidoria de Medi Ambient. A més, els agents cívics han iniciat una col·laboració amb Ràdio Ona i han posat en marxa un concurs per regalar setmanalment dues d’aquestes bosses a les persones que enviïn les idees més originals de com REDUEIXEN, REUTILITZEN o RECICLEN els residus que produeixen.

Els agents cívics continuen amb les accions de la campanya 'El millor residu és el que no es produeix'. A les escoles on han fet tallers, estan repartint bosses entre els infants amb el lema: “Reduïm? Si!! #El millor residu és el que no es produeix”. Amb aquesta acció es pretén sensibilitzar els mes petits de la importància de canviar hàbits des d’avui mateix per tal de tenir mes cura del medi ambient i de tot el que ens envolta. A més, es demana la seva col·laboració a l’hora de fer-la servir, tan per reduir el consum de bosses de plàstic com per fer difusió de la importància que té, i convertir Torelló en un poble conscient a l’hora de consumir i generar menys residus. 

Aquesta setmana, amb els tallers al Sagrats Cors, finalitzen les sessions a les escoles. Se n’hauran realitzat un total de 35 i amb un abast de 832 alumnes. 

Col·laboració i concurs a Ràdio Ona

Paral·lelament i coincidint amb la setmana pel Medi Ambient, els agents cívics van iniciar una participació setmanal amb el programa Magatzem Magazine, de Ràdio Ona. Hi aniran cada divendres fins a finals de setembre, un dia que s’ha triat expressament per sumar-se a les accions de Fridays For Future, el moviment ecologista de caire internacional impulsat per l’adolescent de 15 anys Greta Thunberg.

Mitjançant aquesta col·laboració i fins a finals de setembre, els agents cívics regalaran dues bosses cada setmana a les persones que enviïn les idees més originals de com REDUEIXEN, REUTILITZEN o RECICLEN els residus que produeixen. El concurs s’està fent a través de Twitter (@civismetorello) o Instagram (civismetorello) amb l’etiqueta #elmillorresidueselquenoesprodueix. Cada divendres, al voltant de les 12:45 h, anunciaran per Ràdio Ona i per xarxes socials qui són les persones guanyadores.


 

Municipis: 
OsonaTorelló

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Butlletí