El Vallès Occidental ja ha repartit 2.000 àpats a famílies vulnerables

Font: Ajuntament de Vacarisses
08/06/2016 - 12:39

El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental porten a terme el projecte Recooperem, cuina per compartir, d’aprofitament alimentari a les escoles de la comarca. Actualment, hi participen 11 escoles de 7 municipis

El projecte Recooperem té dues vessants: la social i la mediambiental. L’objectiu  és donar cobertura a famílies de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat, per dependència o per la seva situació econòmica, ja que poden disposar d’àpats cuinats a les escoles i amb les màximes garanties sanitàries. A més, Recooperem evita la generació de residus i el malbaratament alimentari. Des de setembre de 2015 fins a febrer de 2016, s’han pogut repartir 2.000 àpats a famílies de la comarca i s’ha evitat generar 1.000 quilos de deixalles.

Actualment, a Vacarisses, hi participa l’escola Font de l’Orpina, tot i que s’està estudiant l’adhesió del centre Pau Casals. El lliurament dels àpats es fa al Rebost Solidari, amb la col·laboració de Càritas.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Notícia



La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s’ha presentat oficialment com a primer centre universitari participant en el projecte ‘Recooperem, cuina per compartir’, proposta del Consell Comarcal del Vallès Occidental. 
Article

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, a partir d’ara, s’ubicarà de manera fixa a la zona annexa del pavelló Miquel Poblet de Montcada.

Article

La Red de Municipios por la Agroecología i la Fundació Espigoladors fan públic el “Manual per a la prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari des del local: Situació actual, anàlisi de normatives i accions palanca”, una eina pràctica que busca orientar els municipis en la implementació de polítiques i accions concretes per reduir el malbaratament alimentari als seus territoris.

Butlletí