El Vallès Occidental ja ha repartit 2.000 àpats a famílies vulnerables

Font: Ajuntament de Vacarisses
08/06/2016 - 12:39

El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental porten a terme el projecte Recooperem, cuina per compartir, d’aprofitament alimentari a les escoles de la comarca. Actualment, hi participen 11 escoles de 7 municipis

El projecte Recooperem té dues vessants: la social i la mediambiental. L’objectiu  és donar cobertura a famílies de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat, per dependència o per la seva situació econòmica, ja que poden disposar d’àpats cuinats a les escoles i amb les màximes garanties sanitàries. A més, Recooperem evita la generació de residus i el malbaratament alimentari. Des de setembre de 2015 fins a febrer de 2016, s’han pogut repartir 2.000 àpats a famílies de la comarca i s’ha evitat generar 1.000 quilos de deixalles.

Actualment, a Vacarisses, hi participa l’escola Font de l’Orpina, tot i que s’està estudiant l’adhesió del centre Pau Casals. El lliurament dels àpats es fa al Rebost Solidari, amb la col·laboració de Càritas.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

L'estudi 'Escoles contra el malbaratament alimentari', premiat pel PEMB i l'IND+I Science, ha quantificat el malbaratament alimentari i ha aplicat estratègies de canvi de comportament a 5 menjadors escolars de la RMB

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per sensibilitzar a la població contra el malbaratament i perquè pugui aprendre a reaprofitar els aliments en comptes de llençar-los a la brossa.

Butlletí