El Vallès Occidental ja ha repartit 2.000 àpats a famílies vulnerables

Font: Ajuntament de Vacarisses
08/06/2016 - 12:39

El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental porten a terme el projecte Recooperem, cuina per compartir, d’aprofitament alimentari a les escoles de la comarca. Actualment, hi participen 11 escoles de 7 municipis

El projecte Recooperem té dues vessants: la social i la mediambiental. L’objectiu  és donar cobertura a famílies de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat, per dependència o per la seva situació econòmica, ja que poden disposar d’àpats cuinats a les escoles i amb les màximes garanties sanitàries. A més, Recooperem evita la generació de residus i el malbaratament alimentari. Des de setembre de 2015 fins a febrer de 2016, s’han pogut repartir 2.000 àpats a famílies de la comarca i s’ha evitat generar 1.000 quilos de deixalles.

Actualment, a Vacarisses, hi participa l’escola Font de l’Orpina, tot i que s’està estudiant l’adhesió del centre Pau Casals. El lliurament dels àpats es fa al Rebost Solidari, amb la col·laboració de Càritas.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclcatge. 

Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Notícia

Al marró, només l’orgànica. Aquest és el lema de la nova campanya que impulsa l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de perfeccionar la recollida de la fracció orgànica. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar la ciutadania que cal reduir la presència de residus impropis ─tots aquells que es llencen a un contenidor que no correspon─ al contenidor marró. I és que aquesta barreja provoca uns costos ambientals i econòmics que afecten a tothom.

Butlletí