El sistema de recollida porta a porta de Valldemossa permet augmentar el reciclatge de residus fins al 70%

Ara Balears i Aj.Valldemosa

15/06/2016 - 12:53

L'Ajuntament ha presentat els resultats del primer mes d'implantació d'aquest nou mètode, que ha qualificat de "molt bons".

L'Ajuntament de Valldemossa ha presentat els resultats del primer mes d'implantació del sistema de recollida selectiva de residus porta a porta i els resultats han estat espectaculars. Si el 2015 es van reciclar només un 4,5% dels residus que es generaven en el municipi, aquesta xifra ha augmentat fins al 70% en aquests primers 30 dies d'implantació.

El Consistori ha volgut agrair "l'esforç i el compromís" dels veïnats del poble, veritables artífexs d'aquests resultats. A més, també ha demanat disculpes per les possibles molèsties ocasionades per aquest canvi de sistema.

L'Ajuntament també recorda la importància "de treure els residus a l'hora que correspon" per tal que el sistema sigui un èxit.

El 25 d'abril s'inicia el sistema de recollida porta a porta de residus al municipi, que consisteix a dipositar cada dia un tipus de residu diferent (matèria orgànica, paper, vidre, envasos o rebuig) a una hora determinada davant la porta de casa vostra. A la següent imatge podeu observar el calendari de recollida on s'especifica quan es poden treure els residus i quina fracció heu de treure segons el dia de la setmana.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Notícia
El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El servei de recollida de residus porta per porta que s'ha estrenat al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo, implantat des del primer d'octubre, ha fet que les fraccions de reciclatge sumin un 82% i que a rebuig només hi vagi un 18% del fems. Al gener s'aplicarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil

Notícia
L'Ajuntament de Llucmajor ha presentat el nou sistema de recollida d'escombraries 'porta a porta' que s'implantarà a partir de el 20 de gener de 2020, afectarà 11.000 residents i que implicarà la retirada de contenidors a les zones rurals i als el poble , així com la creació de tres àrees d'aportació de residus.
Notícia

L’Ajuntament ha posat en marxa la recollida porta a porta al barri de sa Torre de Porto Cristo i a Son Macià. Són dues proves pilot, a zones poc conflictives, amb l’objectiu d’introduir el sistema al centre de Manacor d’aquí a 6 mesos.

Butlletí