El servei gratuït de recollida de roba a domicili de Barcelona recicla 45 tones en sis setmanes

03/04/2023 - 13:03

L’objectiu del servei és fomentar i millorar la reutilització i el reciclatge de tèxtil, prevenir la generació de residus i incentivar l’economia circular. Es pot sol·licitar al 010 i s’hi pot entregar roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines.

Durant el primer mes i mig de funcionament del servei s’han realitzat 811 recollides de peces, que es destinaran a botigues de segona mà, a l’exportació o a la creació de noves fibres si no es poden reutilitzar.

La indústria tèxtil és la quarta més demandant de matèries primeres i aigua, i la cinquena que emet més gasos amb efecte d’hivernacle. La iniciativa s’emmarca en el pla Residu Zero Barcelona, que inclou també altres iniciatives, com “Renova la teva roba”, “Renova les teves joguines”, les unitats mòbils Reparatruck i Didaltruck o la Taula Plàstic Zero.

El passat 15 de març també es van organitzar les jornades “Fem camí cap al residu zero”, en què diverses entitats han compartit experiències i iniciatives en diferents àmbits.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Notícia

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerabilitzats. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí