El reciclatge al Berguedà se situa al 83% amb la implantació de la recollida porta a porta

11/11/2019 - 08:00

Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclcatge. 

Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclcatge. El 14 d’octubre de 2018, entrava en funcionament la recollda porta a porta a 9 municipis del Berguedà. El 4 de novembre, s’hi afegien 3 municipis més, entre ells Berga, el municipi més gran del país amb aquest sistema de recollida. Per tant, 12 dels 31 municipis del Berguedà funcionen amb el Porta a porta. Es tracta d’Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada.

Si comparem les dades des de l’1 de gener al 30 de setembre del 2018 i el 2019, el reciclatge al Berguedà era del 31%, el 2018, i del 83% el 2019 quan el Porta a porta ja havia fet el rodatge de les primeres setmanes. El percentatge de reciclatge al 2019 se situa al 64% si ens fixem en el global dels 31 municipis. La recollida de la fracció orgànica amb el Porta a porta passa del 12% al 43%.

Hi ha encara alguns desajustos i aspectes a millorar en el sistema però la valoració general és molt positiva. Des del Consell Comarcal i els ajuntaments es continua treballant per una millor eficència i també es vol agrair l’esforç de la immensa majoria de la població per capgirar els percentatges de recliclatge al Berguedà i situar la comarca en una de les que més reciclen de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
Berguedà

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 
Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí