El projecte Tarragona Greenbelt’26, seleccionat per a rebre més de 3,3 milions d’euros del Fons Europeu Next Generation

13/06/2022 - 19:33
Foto: Alba Rodriguez

Foto: Alba Rodriguez

El projecte Tarragona Greenbelt'26 de renaturalització d’espais urbans i periurbans de l’Anella Verda ha estat un dels projectes seleccionats per rebre el finançament de la convocatòria d’ajuts al foment d’actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència del fons europeu Next Generation.

La consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, s'ha mostrat satisfeta i ha expressat que "és una data històrica per a Tarragona perquè mai s’havien invertit tants diners en matèria de medi ambient. Estem davant d’un canvi de paradigma en què els diners que arriben a l’administració local no seran destinats a posar formigó sinó a retirar-lo i renaturalitzar l’espai”. Miguel ha conclòs dient “Avui estem més a prop del salt endavant que Tarragona necessita en la renaturalització del seu entorn i la ciutat”

La confirmació de la resolució durant les properes setmanes suposarà la concessió de 3,3 milions d'euros pel Fons Next Generation, que cobririan el 95 % de la inversió prevista pel pressupost del projecte (4.256.978,28 €), mentre que l'Ajuntament assumirà el 5 %, així com l’impost sobre el valor afegit (599.899,17 euros), ja que segons les bases de la convocatòria l’IVA no és una despesa subvencionable i ha de ser aportada per part del beneficiari.  

Un cop rebut el Fons Europeu, el següent pas serà constituir el Consell Municipal de Medi Ambient com a ens fiscalitzador de tot el projecte.

 

El projecte 

Tarragona GreenBelt’26 inclou accions de planificació, intervencions especifiques i iniciatives de governança, participació, comunicació i seguiment. La proposta inclou iniciatives en diferents entorns com el fluvial, marítim o terrestre.

El projecte preveu la creació del Pla de gestió de l’Anella Verda de Tarragona, la renaturalització del riu Francolí i del tram urbà del Riu Clar, el desmantellament de la plataforma de la platja del Miracle, la naturalització de la llacuna del Parc de l’Anella Mediterrània, el foment de la biodiversitat al Parc de Sant Pere i Sant Pau i la restauració d’espais forestals erosionats en l’entorn del Pont del Diable. Un altre àmbit en el qual es vol intervenir de manera destacada són les platges de la ciutat, així com la recuperació de zones humides de la desembocadura del riu Gaià pel foment de la biodiversitat. 

Tarragona Grenbelt’26 també inclou actuacions en diferents ecosistemes, així com la creació d’un pla de governança i participació que s’instituirà en el Consell Municipal del Medi Ambient de Tarragona. Finalment, es contempla la creació d’un pla de comunicació i sensibilitació que per una banda inclourà un programa d’educació ambiental per a escoles i famílies i per l’altra s’implementarà en un pla de comunicació del projecte a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. 


 

Municipis: 
TarragonèsTarragona

Relacionats

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

La Diputació de Tarragona presenta un pla per fer front a les pèrdues d’aigua a les xarxes públiques de 120 municipis de la demarcació. 

La institució vol digitalitzar i millorar l’eficiència del cicle integral de l’aigua als municipis de menys de 20.000 habitants que en fan una gestió directa.

Butlletí