El projecte Marviva mostra les escombraries que els pescadors de Barcelona han recollit en un any

Font: beteve.cat

11/05/2017 - 09:15

 

El projecte Marviva pretén conèixer quins són els residus que s’aboquen habitualment al mar Mediterrani per sensibilitzar la ciutadania

Des de l'octubre del 2015, els pescadors d'arrossegament del Port de Barcelona han recollit 2.700 quilograms d'escombraries de l'entorn marí. Les han portat a terra després trobar-les a les xarxes de pesca. Ara, un cop quantificats i estudiats, els residus s'han exposat al Centre Cívic Parc - Sandaru. És la fase final del projecte Marviva, promogut per l'Agència de Residus de Catalunya, la Confraria de Pescadors i l'Autoritat Portuària.

Els objectius de la iniciativa són conèixer els tipus i les característiques de l’escombraria marina, com també esbrinar-ne l’origen i sensibilitzar el públic sobre la problemàtica que genera l'abocament de residus al mar. Segons Ignasi Mateo, tècnic de l'Agència de Residus de Catalunya, les escombraries creen molts problemes a l'entorn marí. "Destrueixen els hàbitats, produeixen problemes als pescadors perquè queden enganxades a les xarxes i són una gran despesa per als ajuntaments de zones costeres, que han d'invertir grans quantitats de diners per extreure'ls del mar", explica.

Els pescadors coincideixen en alertar sobre els efectes de l'abocament de residus. De fet, expliquen que en algunes ocasions en troben més que no pas pesquen. L'èxit del projecte Marviva, que va començar l'octubre del 2015, ha portat als promotors a continuar-lo aquest 2017 i, a més, ampliar-lo a altres 12 ports de Catalunya.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí