El projecte Horts Socials de Premià de Mar tanca el seu segon any amb 36 participants i 20 tones recollides

28/03/2018 - 08:58

Unes 36 persones van participar aquest passat 2017 del projecte Hort Social. D’aquestes, una vintena en van fer ús de forma regular, sumant un total de 700 hores treballades.

El projecte, que naixia amb la voluntat de proporcionar una activitat lúdica, formativa i productiva  per a aturats de llarga durada, amb el temps, s’ha anat estenent a tota la ciutadania. 

Aquest model ofereix la possibilitat de treballar de forma col·laborativa a través d’un sistema de producció agroalimentari ecològic. Cada participant pot abastir-se del que necessita pel seu propi consum, mentre que l’excedent es dona al projecte Distribució Solidària d’Aliments. En total, aquest any passat, es van recollir unes 20 tones de verdura, 14 de les quals van anar a parar a mans d’aquest projecte solidari.

Actualment s’hi estan conreant 3.500 m2. Es cultiven diferents tipus de verdures i aquest any s’ha fet un pas més plantant, també, arbres fruiters. 

L’Hort Social és un projecte engegat fa dos anys per l’Ajuntament de Premià de Mar conjuntament amb Càritas de la Parròquia de Sant Cristòfol. 


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmePremià de Mar

Relacionats

Article

El programa compta amb tres jornades de treball col·laboratiu i un esmorzar a l'horta social 

Article

L’Ajuntament de Gandia ha procedit al lliurament de la clau que dona accés a les Horts socials municipals. Concretament, 78 parcel·les: 37 darrere de l’ermita Martorell i altres 41 al Grau, al costat de l’edifici Innova

Notícia

La Garriga fa un pas més en el seu projecte  Zero Biocides i es converteix en un municipi pioner en combatre les plagues dels horts urbans amb depredors naturals.

Butlletí