El projecte BioPrat s’integra a la plataforma MINKA

20/06/2023 - 17:02

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Amb més de 10.000 aportacions ciutadanes, l’aplicació BioPrat ja forma part de MINKA, un sistema de recollida de dades que serveix per registrar, organitzar i compartir observacions de flora i fauna. L’objectiu d’aquesta inclusió és adaptar la plataforma de l’aplicació a tots els suports possibles: mòbil, tauletes, ordinadors, etc.  

El seu funcionament és més fàcil. S'ha d’instal·lar l’aplicació, crear un perfil d’usuari i buscar la pàgina del projecte pratenc, BioPrat. A partir d’aquí, es poden consultar totes les observacions introduïdes del municipi i altres vinculades al projecte específic de BioPrat

Al mateix temps, en aquest punt, es pot introduir una nova observació, sempre que s’hagi produït al nostre municipi i sigui una espècie silvestre. Després, caldrà afegir el nom de l’espècie. Si es coneix, s'ha de deixar l’espai en blanc perquè la comunitat que fa servir l’aplicació MINKA la identifiqui i posteriorment ens arribarà una notificació quan el tingui. També es pot fer servir el buscador per esbrinar quina és.

En aquests moments, hi ha 10.000 aportacions en aquest projecte de ciència ciutadana.
 


 

Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Butlletí