El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa proposa 92 activitats pedagògiques

12/09/2016 - 08:09

El programa, promogut pel Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, s'ha redissenyat enguany per tal de millorar els seus continguts i adequar-los als interessos de la ciutat i el seu entorn.

L'Ajuntament posa en marxa el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST) per al curs 2016-2017 amb una oferta de més 90 activitats pedagògiques dirigides a l'àmbit educatiu -de tots els nivells formatius- i a l'àmbit ciutadà -a totes les entitats i col·lectius ciutadans-. La nova programació inclou nous projectes i impulsa també les aportacions i activitats d'altres entitats i col·lectius amb l'objectiu de presentar una sola proposta ambiental.

El PEST proposa aquest curs un total de 92 activitats relacionades amb els diferents aspectes educatius, que poden contribuir a avançar per fer de Terrassa una ciutat més sostenible: els residus, l'energia, l'aigua, el canvi climàtic, la protecció de la salut, la tinença responsable d'animals, el consum responsable, l'Anella Verda i la biodiversitat, els horts urbans ecològics, etc. Aquestes 92 activitats inclouen 59 tallers a l'aula, 13 visites a instal·lacions i equipaments ambientals, 15 itineraris de natura i la possibilitat d'engegar tres projectes de centre a desenvolupar durant tot el curs escolar, així com dues activitats relacionades amb el Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Entre les principals novetats del nou PEST destaquen:

  • Increment de l'oferta d'activitats educatives per Conèixer l'Anella Verda i la biodiversitat del nostre entorn natural.
  • Noves activitats educatives relacionades amb el soroll, la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic com a problemàtiques ambientals que han anat en augment als darrers anys.
  • Noves activitats educatives relacionades amb l'agricultura ecològica i els horts urbans.
  • Increment de propostes educatives de llarga durada que esdevenen projectes de centre per treballar els continguts durant tot el curs escolar, com Apadrinem l'Anella Verda,  50/50 estalvi i eficiència energètica, entre d'altres.

Tot i que la major part de l'oferta educativa s'adreça als centres educatius, des de l'escola bressol fins al batxillerat o la formació professional, també s'han renovat i ampliat les propostes formatives per a l'àmbit ciutadà, que poden ser sol·licitades per qualsevol entitat de la ciutat.Les inscripcions s'han de fer a través de la Seu Electrònica, a www.terrassa.cat/tramits. S'ha de clicar a l'apartat de Medi Ambient i omplir el formulari de la inscripció a les activitats del Programa de l'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa 2016-2017. Ho trobareu a l'enllaç directe.

Els períodes d'inscripció són:

  • Activitats per als centres educatius i de formació: del 6 al 19 de setembre de 2016.
  • Activitats per a la ciutadania: de gener a juny de 2017.

Al llarg del curs passat, en el Programa hi van participar un total de 75 escoles de primària i secundària, públiques i privades concertades, el que va suposar un total de 10.836 alumnes; a més de tres entitats en l'àmbit de la ciutadania, amb un total de 183 ciutadans i ciutadanes.

Per a més informació, podeu consultar el web www.terrassa.cat/mediambient

Gairebé 3.000 Agendes Escolars

D'altra banda, com cada any, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament  reparteix 2.972  agendes escolars 2016-2017 del medi ambient i el desenvolupament  a diferents centres públics de secundària obligatòria públics i privats concertats. Aquest  recurs ajuda a educar i sensibilitzar als alumnes sobre tots els aspectes relacionats amb la sostenibilitat, i complementa el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat, ajudant als seus objectius.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalTerrassa
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Butlletí