El Prat, referent en la promoció de la conservació del fons marí

Font: Ajuntament El Prat de Llobregat

15/06/2016 - 11:24

L'informe Silmar el destaca com un dels municipis que més treballen per promoure la biodiversitat marina del seu litoral.

L'informe anual Silmar, de la Fundació Mar, ha destacat el Prat com un dels municipis que més treballen per promoure accions de conservació del fons marí litoral i per la seva biodiversitat. Els altres ajuntaments que l'informe també destaca com a "clars referents" a Catalunya per la seva sensibilització en promoure accions de conservació del fons marí són Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Vilanova i la Geltrú o l’Ametlla de Mar.

La setena edició de l’informe Silmar valora la qualitat dels ecosistemes dels fons marins del litoral català, a través de 18 estacions de seguiment. L'informe valora els índexs de biodiversitat, l’estat dels bioindicadors de qualitat ecològica com l'alga posidònia, la capacitat de recuperació natural, la implicació social del veïnat del municipi en la conservació del litoral i la inversió que fan els ajuntaments en la conservació del medi marí. 

A l'estació del Prat es poden observar 97 espècies de les 770 identificades a la costa catalana. L’informe també adverteix que hi ha espècies amenaçades i n'identifica una al Prat.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Per primer cop, el programa científic també inclou, a més dels Parcs Naturals, els espais marins protegits del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i la Xarxa Natura 2000 a Catalunya.

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Butlletí