El Camí del Llobregat, un sender de gran recorregut que ja camina

Font: Ajuntament de El Prat de Llobregat
31/05/2016 - 14:15

La Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat han presentat el projecte El Camí del Llobregat, un sender de gran recorregut (GR) homologat per la Diputació de Barcelona i que recorrerà el riu Llobregat des del seu naixement, a Castellar de n’Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat.

Entre Martorell i la desembocadura del riu la ja està finalitzat. Aquest sender, que portarà la nomenclatura GR-270, serà efectiu quan, entre d’altres trams, s’obri el camí a Olesa de Montserrat i a Abrera. 

Al Baix Llobregat, des del Pont del Diable de Martorell fins a la desembocadura del Riu Llobregat, aquest recorregut marcat per la llera del riu ja és practicable. 

Senders turístics del Baix Llobregat

D’altra banda existeix el Pla de Senders Turístics del Baix Llobregat (2014-2016), on ‘El Camí del Llobregat’ és un dels eixos principals. Aquest pla es va fer amb la col·laboració de tots els ajuntaments i defineix la xarxa de senders de la comarca, que es dividirà en tres eixos principals: Eix del riu Llobregat, Eix de les carenes de llevant i oriental i Eix de les carenes ponent i occidental.

Aquesta xarxa de senders única i contínua al Baix Llobregat suposarà prop de 500 km de camins que es podran fer a peu o en bicicleta. A més, aquest pla permetrà estructurar el territori i racionalitzar i homogeneïtzar la senyalització de camins i senders en benefici de l’usuari.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Molins de Rei, amb la col·laboració d'Aigües de Barcelona, estan treballant en la posada en marxa d'un projecte de restauració ambiental en l'àmbit del riu Llobregat, que busca reutilitzar aigua per recuperar uns antics aiguamolls, actualment secs, augmentar-ne la biodiversitat i millorar-ne el paisatge.

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Article

L’estudi s’ha fet a través d’una metodologia pròpia desenvolupada per Aigües de Barcelona i Cetaqua.

Butlletí