El calendari de la Closcaneta arriba aquest 2018 al seu vintè aniversari

21/01/2018 - 15:06

El calendari de la tortuga Closcaneta, el personatge que simbolitza les accions per a la sostenibilitat i el respecte mediambiental a Súria i altres municipis del Mig Cardener, celebra aquest 2018 els seus primers vint anys de publicació ininterrompuda.

Per aquest motiu, la nova edició del calendari està dedicada a recordar els diferents temes que han centrat aquesta publicació al llarg dels anys.

La Closcaneta va néixer per iniciativa de l’Ajuntament de Súria com a protagonista d’un fulletó promocional de la recollida selectiva, que es va editar l’any 1996. Posteriorment, el 1998 es va publicar la primera edició del calendari, que en els primers anys es va distribuir exclusivament a Súria. A partir de l’any 2005, la seva difusió es va estendre a altres municipis de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

En la nova edició del calendari, el dibuixant de la Closcaneta, el manresà Josep Soler, recorda el naixement del personatge, que va ser un encàrrec de l’Ajuntament de Súria en l’etapa d’Emília Ramon com a regidora de Medi Ambient. Amb la identificació de la Closcaneta com una tortuga es volia fer referència a una espècie autòctona d’aquest animal, present en algunes àrees fluvials de Súria.

El tema del primer calendari va ser la recollida selectiva, amb el lema ’Cada cosa al seu lloc’. En edicions posteriors, la Closcaneta ha tocat temes com la sostenibilitat, el canvi climàtic, els espais naturals, les energies renovables, la gestió de l’aigua, el consum responsable, la reducció dels residus i el civisme, entre d’altres.

Actualment, l’àrea de difusió del calendari inclou els municipis de Súria, Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Castellnou de Bages i l’entitat municipal descentralitzada de Sant Martí de Torroella. A Súria se’n distribueixen uns 2.600 exemplars a les llars de la vila.

El calendari de la Closcaneta es publica amb la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i la Diputació de Barcelona. El disseny és original de l’empresa manresana Quadrat.


 

Municipis: 
BagesSúria

Relacionats

Article

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 18 al 26 de novembre i enguany posa el focus en la prevenció de residus d'envasos.

Article

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha iniciat una campanya de vídeos amb imatges de la il·lustradora Maria Picasso

Notícia

Les escoles Francesc Macià i Salipota de Súria fan la festa de cloenda del projecte d'estalvi energètic 50/50.

Butlletí