DeixaLlibres, l’intercanvi de lectures a la deixalleria

Es pot participar del 22 al 29 d’abril.

Font: Ajuntament de Vilanova del Vallès

20/04/2023 - 16:59

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, les Deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'adhereixen un any més a la campanya DeixaLlibres.

DeixaLlibres és una iniciativa que pretén fomentar l’hàbit de la lectura i, alhora, reduir la generació de residus amb l’aprofitament de llibres de segona mà. Del 22 al 29 d’abril, les 25 deixalleries municipals fixes i també la mòbil permetran que la gent dipositi obres ja usades i que s’emportin d’altres. 

L’objectiu principal és conscienciar la població sobre la reducció de la creació de residus, però també la importància d’allargar la vida útil de productes com els llibres, que mai caduquen i sempre es pot trobar algú altre que no l’hagi llegit mai. Qui vulgui podrà endur-se fins a un màxim de tres exemplars i, un cop els hagi gaudit, retornar-los. Tot de forma gratuïta. 

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental calcula que, des que es va iniciar la campanya DeixaLlibres el 2010, s’han recuperat prop de 40.000 exemplars, la majoria dels quals eren novel·les, contes, biografies i literatura infantil. La iniciativa ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 84.000 kg de CO₂, dada que equival a més de 4,2 milions d’arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia. La reutilització dels llibres també ha estalviat el consum d’uns 19 milions de litres d’aigua.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Notícia

Durant aquest mes de novembre i fins als primers dies de desembre el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental substitueix a Sant Fost de Campsentelles els contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers, de paper-cartó i de vidre per contenidors de càrrega lateral.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Butlletí