DeixaLlibres, l’intercanvi de lectures a la deixalleria

Es pot participar del 22 al 29 d’abril.

Font: Ajuntament de Vilanova del Vallès

20/04/2023 - 16:59

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, les Deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'adhereixen un any més a la campanya DeixaLlibres.

DeixaLlibres és una iniciativa que pretén fomentar l’hàbit de la lectura i, alhora, reduir la generació de residus amb l’aprofitament de llibres de segona mà. Del 22 al 29 d’abril, les 25 deixalleries municipals fixes i també la mòbil permetran que la gent dipositi obres ja usades i que s’emportin d’altres. 

L’objectiu principal és conscienciar la població sobre la reducció de la creació de residus, però també la importància d’allargar la vida útil de productes com els llibres, que mai caduquen i sempre es pot trobar algú altre que no l’hagi llegit mai. Qui vulgui podrà endur-se fins a un màxim de tres exemplars i, un cop els hagi gaudit, retornar-los. Tot de forma gratuïta. 

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental calcula que, des que es va iniciar la campanya DeixaLlibres el 2010, s’han recuperat prop de 40.000 exemplars, la majoria dels quals eren novel·les, contes, biografies i literatura infantil. La iniciativa ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 84.000 kg de CO₂, dada que equival a més de 4,2 milions d’arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia. La reutilització dels llibres també ha estalviat el consum d’uns 19 milions de litres d’aigua.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Article

Nova campanya de sensibilització sobre la importància de preservar l’aigua realitzada per l'Ajuntament de Granollers.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Butlletí