Dades relacionades amb els efectes de la COVID-19

16/05/2020 - 11:48

S'ha elaborat un visor que vol oferir informació sobre les principals dades vinculades al Departament de TErritori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya relacionades amb els efectes de la COVID-19.

La primera visualització que trobareu és una distribuïdora on es pot triar un dels tres objectius següents:

- Objectiu 1. Garantir la prestació de serveis bàsics o estratègics a la ciutadania: hi trobareu els indicadors corresponents al cicle de l’aigua (consum d’aigua) i la generació de residus.

- Objectiu 2. Minimitzar l'impacte social i econòmic sobre les persones confinades, mitjançant la garantia de l'abastament de mercaderies i articles de primera necessitat: hi trobareu els indicadors relatius a les mercaderies. En concret, el trànsit marítim als Ports de Barcelona i Tarragona, l'activitat de les llotges de peix i l’activitat logística (activitat en els Centres logístics i ZAL i als aparcaments de camions).

- Objectiu 3. Regular la mobilitat del país, ajustant-la a les indicacions sanitàries, per a permetre la continuïtat de l'activitat econòmica essencial i la prestació de serveis bàsics: hi trobareu els indicadors corresponents al transport públic, la mobilitat (trànsit a la xarxa viària d'alta capacitat i a l’aeroport de Barcelona) i la qualitat de l'aire. També trobareu un accés directe a les dades de les ATM, i la dada de la variació de la mobilitat total a Catalunya.

Clicant sobre l’objectiu que us interessi s’arriba a un recull de gràfiques interactives de tots els indicadors vinculats a aquell objectiu.

Clicant a sobre de cada gràfica, s’obre una visualització específica de l’indicador triat, on es mostren tres gràfiques: diària, últims 7 dies, i històric (que es pot cercar per dates). La gràfica dels últims 7 dies en els indicadors setmanals (bàsicament les dades de residus) no es mostra, ja que és idèntica a la diària.

Dins de cadascuna de les visualitzacions específiques d’un indicador, a dalt a l'esquerra, hi ha unes icones per passar a les gràfiques específiques dels altres indicadors del mateix objectiu, i a la pàgina principal dels tres objectius (icona “home”). La fletxa serveix per tornar a la pàgina anterior que s’havia consultat.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Opinió

Després de l'Acord de París aconseguit el 2015, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), les eleccions celebrades a diferents països (elecció de Trump, etc), van fer perdre l'esperança d'avançar prou ràpid en els compromisos per afrontar els riscos associats als límits planetaris. Es va arribar a la convicció que no s'aconseguiria progressar sense un salt cap endavant de les consciències - com proposava sobretot Naomi Klein - encara que això semblava una dolça utopia.

Opinió

O el finançament de les milionàries inversions que cada país europeu ha identificat com a imprescindibles per aixecar la seva economia es realitzen de forma mutualitzada i s'orienten a la transformació digital i la transició energètica i ecològica -canvis ja contemplats com a imprescindibles abans de la crisi- o és el propi esdevenir europeu i el seu lloc al món el que s'estarà posant en risc

Article
Es basen en reduir la potència contractada

Torre Balcells

L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma, per aplicar-la en 29 equipaments municipals. Gràcies a això, està estalviant 600 al dia en la factura elèctrica.

Butlletí