Curs de formació contínua presencial: Clima urbà i canvi climàtic

01/03/2017 - 14:47

Aquest curs de formació contínua de la UPC es pot cursar independentment o en el marc del màster Planificació Urbana i Sostenibilitat o en el marc del postgrau Medi Ambient Urbà i Sostenibilitat.

Malgrat que existeix un elevat consens sobre que el planejament urbà té una transcendència fonamental per informar, coordinar i implementar mesures per a la millora de la qualitat climàtica de les ciutats front al canvi climàtic global, la pràctica professional del disseny i el planejament territorial i urbà no l’ha interioritzat.

En la “petita escala” existeix una àmplia experiència de disseny urbà bioclimàtic. Així mateix, a nivell d’edifici s’ha produït en els últims anys un important esforç per augmentar l’eficiència energètica, amb l’objectiu de reduir de forma paral·lela la generació de GEI (Directives 2002/91/CE i 2010/31/UE del Parlament Europeu i del Consell relatives a l’eficiència energètica dels edificis residencials).

En la “gran escala” no obstant, la del planejament urbà i territorial, no sembla existir una sensibilització paral·lela. Encara són escasses les iniciatives que fins ara s’han portat a terme per a integrar els factors que incideixen en el canvi climàtic i per tant, augmentar la resiliència urbana.

Aquest curs neix del projecte europeu CLIM-CAP Competences for sustainable city development: Qualification scheme for Climate Adaptation in Construction, Architecture and Planning, així com del projecte estatal Urban-CLIMPLAN. La illa de calor urbana: efectes en el canvi climàtic i modelatge per a estratègies de planejament territorial i urbà, finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat (MINECO) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

OBJECTIUS

  • Aquest curs està acreditat per la Unió Europea, d’acord a la Norma ISO EN 17024, que té com objectiu general:
  • Oferir als professionals que desenvolupen el seu exercici professional en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme: la qualificació, les competències i els coneixements pràctics necessaris per al desenvolupament sostenible de la ciutat en el camp de l’adaptació de les zones urbanes al canvi climàtic.

A QUI VA DIRIGIT

  • Urbanistes i Arquitectes.
  • Enginyers d'Edificació o Arquitectes tècnics.
  • Enginyers en diverses especialitats.
  • Llicenciats en Ciències Ambientals.
  • Tècnics d'administracions públiques.
  • Professionals que es dediquin a la planificació territorial.
  • Professionals interessats o vinculats a la gestió de la ciutat i les implicacions ambientals.

 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Les fotos i vídeo guanyadors dels Climate Awards es poden veure al metro de Barcelona

Article

Barcelona Energia apel·la a la lluita contra el canvi climàtic amb l’ús d’energia renovable.

La comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona llança una nova comunicació centrada a conscienciar sobre la necessitat de revertir els efectes de l’escalfament global.

Butlletí