Cubells amb xip per millorar el porta a porta a Seva

Font: Ajuntament de Seva i Mancomunitat La Plana

06/02/2023 - 08:32

L’Ajuntament de Seva i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana reparteixen 1.700 nous cubells amb xips per afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta.

La recollida selectiva porta a porta es va implementar l’any 2005 al municipi i l’any passat va registrar un 83,6% en l’índex de recollida selectiva, un dels més alts de Catalunya on la mitjana se situa al 46,6%.

El nou sistema, que ja està implementat en la majoria d’urbanitzacions del municipi i que ara es completarà en la urbanització de Serrabardina i al propi nucli urbà, permet millorar-ne l’eficiència perquè es pot saber la freqüència en què es treuen els residus al carrer i la quantitat, i agilitzar la resolució d’incidències en cas que n’hi hagi.

Maria Anna Pineda Mir, alcaldessa de Seva, agraeix la complicitat de la ciutadania del municipi que ha fet possible el rècord en l’índex de recollida registrat l’any 2022, i espera que se segueixi evolucionant favorablement amb la renovació dels cubells.

Seva és un dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, que treballa per seguir sent més sostenibles, adaptar-se al futur immediat en la gestió de residus i seguir esdevenint un referent de país.

La implantació dels nous cubells a Seva, per donar resposta a les incidències amb major celeritat, segueix el desplegament que s’ha portat a terme a Sant Miquel de Balenyà i que seguirà a Balenyà, durant el primer trimestre de l’any. Un cop finalitzada aquesta segona fase s’hauran repartit 7.400 cubells xipats en 8 pobles. Durant el 2023 està previst començar a canviar els cubells actuals a Taradell per arribar a un total de 6.500 llars, gairebé la meitat dels habitatges que tenen els pobles on la Mancomunitat ofereix el servei de recollida de residus.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaSeva

Relacionats

Reportatge

Manlleu assoleix un 82,5% de recollida selectiva en els tres primers mesos de recollida porta a porta

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Article

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà col·loca càmeres a les deixalleries i les àrees d'emergència de Santa Coloma de Queralt, Sarral, l'Espluga de Francolí, Vilaverd i Montblanc.

Butlletí