Comparteix l’energia en el teu bloc de pisos

Font: ICAEN

16/06/2023 - 20:43

L'autoconsum compartit és una de les fórmules per abastir-se d'energia renovable pròpia.

La normativa permet que més d’un consumidor estigui associat a la mateixa instal·lació de plaques solars. Són les instal·lacions d’autoconsum col·lectiu.

Seria per exemple el cas d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques en un bloc de pisos, on tots o alguns habitatges comparteixen la instal·lació ubicada a la coberta de l’edifici. Aquesta instal·lació també pot alimentar els serveis comuns de l’edifici, com l’ascensor o l’enllumenat de l’escala.

Al voltant del 75% dels edificis de Catalunya són edificis plurifamiliars. Per tant, perquè la major part de la població pugui beneficiar-se dels avantatges de produir-se la seva pròpia energia elèctrica caldrà optar per instal·lacions d’autoconsum col·lectiu. Si vols saber-ne més consulteu la web de l'ICAEN.

 

Autoconsum en serveis comuns de l'edifici.

En el cas que la instal·lació només alimenti els serveis comuns de l’edifici associats a un sol contracte de subministrament d’electricitat, normativament la instal·lació d’autoconsum també tindria la consideració d’instal·lació individual i no d’instal·lació col·lectiva.

Consulta els consells i bones pràctiques sobre l'autoconsum fotovoltaic domèstic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Les diverses administracions supramunicipals organitzadores de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible a Catalunya han preparat aquest interactiu amb recursos per promoure l'autoconsum compartit i les comunitats energètiques.

Article

Aquesta píndola informativa s'ha realitzat per part de la Diputació de Girona en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023.

Article

Del 20 al 22 de juny, celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023 #EUSEW2023

Butlletí