Com afecten les mesures contra la sequera els parcs i jardins de Barcelona?

30/03/2023 - 08:17

L’activació de la fase d’excepcionalitat del Protocol d’actuació per situació de sequera de Barcelona afecta especialment els parcs i els jardins de la ciutat, que veuran reduït considerablement el reg, cosa que podria provocar que la gespa es descolorís, però això no afectaria la supervivència dels arbres i les plantes.

Els escocells i els horts urbans es poden seguir regant amb regadora.

 

Zones de gespa, prats i plantes anuals

El reg amb aigua potable s’ha prohibit als jardins i les zones verdes, públics i privats. Per aquest motiu, s’ha deixat de regar la gespa dels parcs i els jardins municipals, cosa que podria provocar que, amb el pas dels dies i si no plou prou, la gespa de les zones verdes es descolorís, s’esgrogueís i, en el pitjor dels casos, s’assequés.

 

Arbres i plantes

La subsistència dels arbres i les plantes dels parcs i els jardins està garantida, ja que el reg de supervivència d’arbres o plantes sí que està permès, de 20.00 a 8.00 hores i amb un sistema de regatge gota a gota o regadora. Els arbres i les plantes dels parcs i els jardins municipals es reguen amb un sistema de goteig i de nit.

També es garanteix la plantació d’arbustos i arbres als carrers en obres, ja que es tracta de zones que incorporen un sistema de regatge gota a gota o amb aigua freàtica.

 

Escocells i horts urbans

Els horts urbans i els escocells es poden regar, però només amb regadora i al mínim possible. Se suspenen temporalment les noves altes al programa “Cuida l’escocell”.

Aquestes mesures permeten estalviar prop del 50% de l’aigua potable usada per regar la ciutat.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona ha publicat una guia de recomanacions per millorar la gestió de l'aigua en horts, escocells i jardins tant públics com particulars, en l'actual context de sequera.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Butlletí