Climatubers a Granollers: per un Granollers més verd

Font: Ajuntament de Granollers

03/06/2022 - 11:40Aquest és el quart vídeo participatiu que neix fruit dels tallers organitzats per l'Ajuntament de Granollers soci de Climatubers. El projecte CLIMATUBERS – INFLUENCERS FOR CHANGE, reuneix organitzacions que treballaran per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social, i poder jugar un paper en l’activació del debat públic i en la creació de solucions.

El projecte CLIMATUBERS té la intenció d’ampliar les experiències amb Vídeos Participatius (PV) implementats principalment en comunitats vulnerables europees per mostrar la dimensió d’inclusió social del canvi climàtic a nivell europeu, però al mateix temps treballant a través d’exemples tangibles a nivell local en diferents països.

El projecte treballa amb les comunitats locals per:

- Identificar com els problemes ambientals i els efectes del canvi climàtic poden conduir a desigualtats més profundes i a una major vulnerabilitat d'alguns grups socials.

- Imaginar possibles futurs

- Mostrar com les comunitats vulnerables es veuen afectades per les seves pròpies narracions i veus.

- Comprometre aquestes comunitats vulnerables a produir un vídeo participatiu per descriure la situació.

- Potenciar els joves en aspectes de comunicació i difusió digitals de les pel·lícules com a procés global d’empoderament per defensar les seves opinions enfront d’altres agents socials.

Mitjançant l’ús de campanyes i de difusió en línia, els beneficiaris adquiriran noves habilitats digitals relacionades amb la creació de continguts visuals, la narració d’històries i la difusió i comunicació en línia.

Granollers portarà a terme en CLIMATUBERS com a continuació del treball del municipi sobre el compromís i les estratègies de cohesió social amb els joves i amb la transició energètica i l’acció climàtica, desenvolupats a través del projecte EYES Erasmus + (2019-2020).

Serà el responsable d’aconseguir que la comunitat local de Granollers implementi estratègies eficients per involucrar els grups objectiu en les activitats del projecte; implementar la metodologia de vídeo participatiu amb els Climatubers en cadascun dels casos pilots; compartir els vídeos participatius per difondre i fomentar el diàleg públic amb actors de la comunitat externa entre els quals arribant a comunitats excloses socialment / digitalment; identificar cadascuna de les necessitats, inquietuds i expectatives específiques del grup objectiu en relació amb l’adquisició d’habilitats digitals.

Aquest projecte ha rebut finançament del programa Erasmus+ de l'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual i Cultura de la Unió Europea.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Granollers programa activitats per sensibilitzar sobre el medi ambient i l’acció climàtica. Commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i adhesió a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Article

Davant la situació de sequera, l’Ajuntament de Canovelles ha engegat una campanya amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el fet que l’aigua és un recurs molt escàs i que cal reduir-ne el consum.

Article
Es pot participar del 22 al 29 d’abril.

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, les Deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s'adhereixen un any més a la campanya DeixaLlibres.

Butlletí