Canvia els teus hàbits, redueix els residus

Font: Agència de Residus de Catalunya

23/09/2019 - 10:40

Enguany la 11a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus posa el focus en l’Educació i comunicació per la prevenció de residus, per fomentar un canvi de comportament a l’hora de produir i comprar productes i gestionar aquests residus. Per això l’eslògan és: "Canvia els teus hàbits, redueix els residus” (“Change your ways, reduce your waste).

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

La 11ª Edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 16 al 24 de novembre de 2019 per mostrar i promoure activitats per reduir la generació de residus.

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).​

S'ha obert el termini per inscriure activitats a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019. Aquesta edició, el primer dia de la setmana es dedicarà al dia a l'educació i comunicació en prevenció de residus, per fomentar un canvi de comportament i hàbits per reduir els nostres residus, emprant l’eslògan: “Change your ways, reduce your waste!”


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 18 al 26 de novembre i enguany posa el focus en la prevenció de residus d'envasos.

Article

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí