Campanya permanent de recollida de cartró als comerços a Santa Coloma de Gramenet

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
07/04/2016 - 09:00

1.155 establiments de Santa Coloma, que formen part de les zones comercials de la ciutat, participen en la campanya. L'Ajuntament també vol aturar l’ús abusiu de bosses de plàstic.

El cartró és un material de fàcil reciclatge. En moltes ocasions, l'embalatge comercial de cartró és de grans dimensions, pel que no cal de forma adequada en els contenidors blaus de carrer. L'Ajuntament va iniciar l'any 2008 un servei específic i gratuït de recollida de paper i cartró, porta a porta, per als petits i mitjans comerços ubicats a les zones comercials de la ciutat. L'objectiu era recuperar i garantir el reciclatge de tots els cartrons comercials i evitar que es dipositin en llocs inadequats, com la via pública o els contenidors de recollida selectiva destinats fonamentalment a la recollida de residus domèstics (contenidors blaus).

L'any 2014 es va iniciar una campanya de sensibilització i recordatori a tots els comerciants que participen en la recollida del cartró comercial, començant per la zona del centre.

Entre finals del 2015 i principis del 2016 la campanya es va ampliar a tots els establiments comercials que es troben en la ruta de recollida de cartró. La recollida ha augmentat un 30%. Actualment, la campanya ha adquirit caràcter permanent; és a dir, l'Ajuntament proporciona de manera periòdica als comerços les etiquetes identificatives que han d'acompanyar els dipòsits de cartró per a la seva recollida. Així mateix, personal tècnic en medi ambient realitza visites regulars als comerços per resoldre dubtes als usuaris del servei.

La recollida de cartró comercial és de dilluns a dissabte de 14.00 a 16.00 hores. Els comerciants han de treure el cartró plegat i identificat a la façana del seu establiment, on no s'interrompi el pas a vianants i 30 minuts abans de l'inici de la recollida.

Stop a l’ús abusiu de bosses de plàstic

Amb la finalitat de difondre i promoure les mesures decretades per la UE en relació a l’ús, distribució i consum de bosses de plàstic, l’Ajuntament prepara una campanya adreçada a comerciants i consumidors per sensibilitzar-los sobre el greu problema de contaminació que planteja aquesta pràctica. D’aquesta manera, es pretén iniciar el camí cap a l’eliminació total de la distribució gratuïta de les bosses, que la UE preveu culminar a les acaballes del 2018. Mentrestant, la UE recomana l’adopció de mesures per reduir-ne progressivament el consum. L’objectiu final (2025) és no superar el consum anual de 40 unitats per habitant. Tan aviat com sigui possible, el comerç local haurà d’iniciar l’adaptació d’aquesta directiva i la recerca de propostes alternatives i ecològicament sostenibles. La campanya es presentarà als operadors comercials de la ciutat el 5 d’abril perquè hi puguin dir la seva.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

L’Ajuntament fa una licitació de més 152 milions d’euros per a una ciutat més neta i confortable. Els nous contractes de recollida de residus, neteja i manteniment de via pública reforçaran aquests serveis

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Butlletí