Campanya per recollir més vidre en més de 300 establiments d'hostaleria, restauració i càtering de Granollers

01/02/2019 - 08:14

Des del passat novembre l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio en col·laboració amb l'Ajuntament de Granollers va comenár una campanya informativa entre els establiments HORECA (Hosteleria, Restauració i Catèring) que, de mitjana, generen el 50 % d'envasos de vidre de les ciutats.

Un informador d'Ecovidrio recorre els 342 establiments d'aquest sector amb l'objectiu de fomentar el reciclatge de vidre entre aquests grans productors, ja que l'any 2020 s'han de recollir selectivament més del 50 % dels residus que generem.

A més, aquest informador lliura un cubell gratuït a cada establiment que ho necessiti per ajudar-los a dipositar i transportar el vidre als contenidors; verifica que les ubicacions dels contenidors de vidre al carrer siguin òptims per facilitar-los la tasca; determina possibles nous usuaris que necessitin contenidors adaptats a grans productors; i actualitza el cens del sector.

Tant la Llei de Residus de Catalunya com l'Ordenança municipal dels espais d'ús públic i civisme recullen l'obligació dels establiments de separar correctament els residus que produeixen. En cas d’incompliment d'aquesta obligació, els establiments poden ser sancionats amb una multa de fins a 750 €.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Notícia

Durant aquest mes de novembre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental substituirà uns 240 contenidors d’envasos (groc) i paper i cartró (blau) en un centenar d’àrees de Granollers. Es tracta de la primera fase d’un procés que va lligat a un nou sistema de recollida que passarà de ser superior a lateral i que obliga a col·locar tots els contenidors a la banda dreta del carrer, segons el sentit de circulació.

Notícia

S’ha explicat als veïns i veïnes de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Article

Es contempla l'increment d'un cinquanta per cent les hores que es dediquen a la neteja de les àrees de contenidors

Butlletí