Campanya per recollir més vidre en més de 300 establiments d'hostaleria, restauració i càtering de Granollers

01/02/2019 - 08:14

Des del passat novembre l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio en col·laboració amb l'Ajuntament de Granollers va comenár una campanya informativa entre els establiments HORECA (Hosteleria, Restauració i Catèring) que, de mitjana, generen el 50 % d'envasos de vidre de les ciutats.

Un informador d'Ecovidrio recorre els 342 establiments d'aquest sector amb l'objectiu de fomentar el reciclatge de vidre entre aquests grans productors, ja que l'any 2020 s'han de recollir selectivament més del 50 % dels residus que generem.

A més, aquest informador lliura un cubell gratuït a cada establiment que ho necessiti per ajudar-los a dipositar i transportar el vidre als contenidors; verifica que les ubicacions dels contenidors de vidre al carrer siguin òptims per facilitar-los la tasca; determina possibles nous usuaris que necessitin contenidors adaptats a grans productors; i actualitza el cens del sector.

Tant la Llei de Residus de Catalunya com l'Ordenança municipal dels espais d'ús públic i civisme recullen l'obligació dels establiments de separar correctament els residus que produeixen. En cas d’incompliment d'aquesta obligació, els establiments poden ser sancionats amb una multa de fins a 750 €.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Butlletí