Càmeres a les deixalleries i contenidors a la Conca de Barberà

04/04/2023 - 08:38

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà col·loca càmeres a les deixalleries i les àrees d'emergència de Santa Coloma de Queralt, Sarral, l'Espluga de Francolí, Vilaverd i Montblanc.

Més endavant, es col·locaran als municipis de Barberà de la Conca i de Vimbodí i Poblet.


El Consell Comarcal de la Conca de Barberà impulsa noves mesures per posar solució al mal ús que es fa de les àrees d'emergència i de les deixalleries dels municipis on es realitza el servei de recollida porta a porta.

Tot i que la majoria dels veïns i de les veïnes utilitzen el servei de forma correcta, algunes persones encara recorren a les àrees d'emergència o a l'entrada de la deixalleria per abocar els residus de manera descontrolada i sistemàtica, dipositant els residus sense reciclar, fet que ha comportat, que durant els últims mesos, s'ha produït un augment de la fracció rebuig, en contra de la disminució de la matèria orgànica.

Aquesta situació, no només suposa una major despesa en la neteja d'aquests punts, sinó també un focus de problemes d'higiene i molèsties.

Fa gairebé un any, es va instal·lar la primera càmera com a prova pilot a l'àrea d'emergència i a la deixalleria de Montblanc, amb l'objectiu de detectar totes aquelles persones o empreses que en feien un mal ús.

Un cop valorat aquest període de prova, des de l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'ha cregut convenient col·locar càmeres a la resta de municipis que realitzen el porta a porta i que tenen deixalleria, amb l'objectiu d'estendre un projecte comarcal, la inversió del qual ha estat d'uns 30.000 euros.

Durant aquesta setmana, s'instal·laran càmeres a les deixalleries i a les àrees d'emergència dels municipis de Santa Coloma de Queralt, Sarral, l'Espluga de Francolí, Vilaverd i Montblanc. Més endavant, es col·locaran als municipis de Barberà de la Conca i de Vimbodí i Poblet.

Cal destacar que la instal·lació d'aquestes càmeres va acompanyada d'una modificació de l'ordenança reguladora de la recollida de residus d'aquests municipis, per tal de sancionar, si així ho consideren oportú, i erradicar l'incivisme.

Cal recordar que les àrees d'emergència són un servei al qual s'ha d'utilitzar de manera puntual dipositant la brossa separada correctament i de manera excepcional en cas que no es pugui treure el residu el dia que toqui el porta a porta.


 

Categories: 
Municipis: 
Conca de Barberà

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Article

L’Ajuntament de Seva i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana reparteixen 1.700 nous cubells amb xips per afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta.

Butlletí